-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Etikos sargai: „tvarkietis“ Kęstas Komskis pažeidė įstatymą

Seimo etikos sargai nusprendė, kad Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis, viešai teikdamas informaciją apie komisijos atliekamo tyrimo eigą, gautą medžiagą, su juo susijusius asmenis ar būsimą komisijos sprendimą, nusižengė įstatymui.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai dėl parlamentaro K.Komskio elgesio pasiskundė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM). Pasak ministerijos atstovų, prisidengdamas Antikorupcijos komisija, K.Komskis reikalavo ministerijos medžiagos apie jos vykdytus viešuosius pirkimus. ŽŪM užkliuvo, kad pateiktuose atsakymuose nurodyti duomenys vėliau atsidūrė žiniasklaidoje.

„Ir ne tik Lietuvos žiniasklaidoje, bet paskui ir leidinyje „The Economist“, kur aiškinama apie buvusio socialistinio lagerio šalių korupciją, ir jame minima Žemės ūkio ministerija“, – anksčiau piktinosi ŽŪM Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vilius Rekevičius.

Prieš kurį laiką viešai buvo paskelbta, kad ministerijos kai kurias paslaugas pirko neskelbtinų derybų būdu. Tokiems pirkimams daugiausiai pinigų išleido ŽŪM ir Aplinkos ministerija.

K.Komskis etikos sargams anksčiau teigė, kad ŽŪM nenorėjo bendradarbiauti su Antikorupcijos komisija. Seimo Etikos ir procedūrų komisijai jį ŽŪM esą apskundė keršydama už kritiką.

Kaip pranešė Etikos ir procedūrų komisija, K.Komskis pažeidė Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymo 4 straipsnio 1 dalies 2 punkto nuostatas. Šis straipsnis numato komisijos nario prievolę saugoti turimą informaciją ir kol komisija nepriims sprendimo dėl nagrinėjamo klausimo, neskelbti informacijos apie jo tyrimo eigą, su juo susijusius asmenis ir gautą medžiagą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius