Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 05 26

G.Landsbergis: Norime matyti veiksnią ir veiksmingą Rusijos opoziciją užsienyje ir pačioje Rusijoje

Gegužės 26 dieną baigėsi kasmetinis Vilniaus Rusijos forumas, kuriame aptarti aktualiausi su Rusija susiję klausimai: agresija prieš Ukrainą, vidaus politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, raidos tendencijos, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Vilnius Russia Forum
Vilnius Russia Forum / URM nuotr.

Kaip ir pernai, šiais metais pagrindinis dėmesys diskusijų metu skirtas Rusijos agresijai prieš Ukrainą, spaudimo nusikalstamam Kremliaus režimui ir asmeniškai V.Putinui didinimui, Rusijos raidos tendencijoms ir itin blogėjančiai žmogaus teisių padėčiai pačioje Rusijoje.

„Kremliaus režimo valdomos Rusijos keliama grėsmė išlieka, kol šis režimas yra valdžioje, tol niekas Europoje ir pasaulyje negali jaustis saugus. Todėl svarbu ir toliau visapusiškai padėti Ukrainai, tačiau tuo pačiu norime matyti aktyvią opoziciją V. Putinui ne tik užsienyje, bet ir pačioje Rusijoje, kuri ne tik nori, bet ir siekia pokyčių Rusijos politinėje sistemoje. Tik taip gali atsirasti reali alternatyva Putino režimui, kurios šiuo metu nematome“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Forume dalyvavo žinomi Rusijos pilietinės visuomenės atstovai, žmogaus teisių gynėjai, tarptautinių analitinių centrų ekspertai, žurnalistai, akademikai ir politikai.

Vilniaus Rusijos forumo susitikimus organizuoja Užsienio reikalų ministerija kartu su keletu partnerių Lietuvoje ir užsienyje. Jie rengiami nuo 2014 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius