Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 10 /17:14

G.Nausėda paskyrė keturis LRT tarybos narius

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį paskyrė keturis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos narius, du iš jų tęs darbą antrą šešerių metų kadenciją.
Mindaugas Jurkynas
Mindaugas Jurkynas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antrai kadencijai šalies vadovas paskyrė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorių Mindaugą Jurkyną ir rašytoją Renatą Šerelytę-Mendeikienę, VDU profesorius Giedrius Jucevičius ir Vilniaus Dailės akademijos tarybos narė Rėda Brandišauskienė į LRT tarybą skiriami pirmąkart.

Teisininkė R.Brandišauskienė buvo prezidento patarėja vidaus politikos klausimais ir prezidento atstovė Seime, o G.Jucevičius viešai rėmė G.Nausėdą 2019 metų prezidento rinkimuose.

Be M.Jurkyno ir R.Šerelytės-Mendeikienės LRT taryboje iki šiol dirbo G.Nausėdos deleguotas istorikas Norbertas Černiauskas ir ekonomistė, auditorė, buvusi valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė.

LRT taryba yra sudaroma iš 12 žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius