-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 07

G.Nausėda: tariantis dėl paramos Kyjivui, teks įvertinti rinkimų veiksnį JAV ir kitur

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad priimant tarptautinius sprendimus, susijusius su parama Ukrainai, teks įvertinti rinkimų veiksnį Jungtinėse Valstijose ir kitose Vakarų šalyse.

Respublikonų senatoriai trečiadienį blokavo Baltųjų rūmų prašymą skirti 106 mlrd. dolerių (97,4 mlrd. eurų) bendrą skubios pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui, demokratams atsisakius finansuoti prieš nelegalią migraciją nukreiptas priemones.

„Situacija nėra paprasta. Tikrai nenoriu vynioti žodžių į gražią vatą, teigdamas, kad viskas yra tvarkoje“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

VIDEO: Akimirka, kai Nausėda paskelbė einantis į prezidentus: „Esu pasiryžęs tęsti pradėtus darbus“

„Tarptautinėje aplinkoje keičiasi tam tikri dalykai, politiniai ciklai keičiasi įvairiose valstybėse, tame tarpe – didžiosiose valstybėse. Keičiasi jie ir ES kai kuriose valstybėse, todėl mes turėsime įvertinti tą rinkimų veiksnį, kuomet kalbėsime apie gyvybiškai svarbius Ukrainai sprendimus“, – sakė G.Nausėda.

Jis tvirtino, kad darys viską, jog sutelktinė parama toliau būtų teikiama, o partneriai nenusigręžtų nuo Ukrainos lemiamu karo etapu.

Prezidentas vylėsi, kad ES pavyks sutarti dėl milijardinės paramos Ukrainai, nors pripažino, kad dalis Bendrijos narių tokių siūlymą vertina skeptiškai.

Europos Komisija (EK) dar vasarą pasiūlė peržiūrėti Bendrijos biudžetą, numatant ir naują finansinį instrumentą Kyjivui remti. Šios iš dotacijų ir paskolų sudarytos lėšos turėtų siekti apie 50 mlrd. eurų.

Tačiau šiam paketui nepritaria tiek Vengrija, tiek neseniai naują valdžią išsirinkusi Slovakija.

VIDEO: Iš Mėlynosios salės prezidentūroje: Gitanas Nausėda paskelbė savo sprendimą

Baltieji rūmai Ukrainai siūlė skirti apie 60 mlrd. dolerių (55,5 mlrd. eurų) ir perspėjo Kongresą, kad iki metų pabaigos nesusitarus dėl naujų lėšų Ukrainai, Kyjivo pajėgos būtų pakirstos mūšio lauke.

VIDEO: Vilniečiai įvertino Nausėdos sprendimą vėl kandidatuoti: vieni džiaugias, kiti prezidento net nepastebi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius