Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 07 01

Gali subyrėti Liberalų ir centro frakcija – ją šią savaitę paliks Ž.Šilgalis

Baigiantis Seimo pavasario sesijai ir politiniam sezonui, pasak dienraščio „Lietuvos rytas“, gali subyrėti Liberalų ir centro frakcija.
Žilvinas Šilgalis.
Žilvinas Šilgalis. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, šios frakcijos narys Žilvinas Šilgalis jau penktadienį ketina trinktelėti durimis.

Liberalcentristas greičiausiai pasuks į Mišriąją Seimo narių grupę. Dar viena galima jo stotelė – nuo valdančiųjų atsiskyrusi Krikščionių partijos frakcija.

Pats politikas dienraščiui teigė nenorįs aiškinti savo planų, tačiau nepaneigė, kad jau šią savaitę paliks liberalcentristų gretas.

Kalbos apie tokį Ž.Šilgalio žingsnį sklandė jau seniai. Šis parlamentaras – ištikimas buvusio partijos lyderio Artūro Zuoko šalininkas. A.Zuokas neseniai išėjo iš partijos ir įkūrė visuomeninį judėjimą. Pasitraukus Ž.Šilgaliui liberalcentristų frakcija subyrės, nes dabar joje yra tik 7 nariai – lygiai tiek, kiek reikalauja Seimo statutas.

Žinodami apie gresiantį Ž.Šilgalio demaršą valdančiųjų lyderiai su premjeru Andriumi Kubiliumi priešakyje jau trečiadienį metėsi gelbėti Liberalų ir centro frakcijos ir ieškoti politiko, kuris pakeistų bėglį ir būtų septintas frakcijos narys.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, į valdančiųjų gretas vėl aktyviai viliojami krikščionių atstovai Rokas Žilinskas ir Laimontas Dinius, taip pat Mišriojoje Seimo narių grupėje esantis Valdemaras Valkiūnas, kuriam už tai žadamas Antikorupcijos pirmininko postas. Galimų dezertyrų valdantieji ieško ir kitose opozicinėse frakcijose.

Dar vienas liberalcentristų frakcijos gelbėjimo planas – jų oficialios jungtuvės su septyniais „prisikėlėliais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius