Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 11

Gediminas Jacka atgavo dalį užstato

Palangiškis Gediminas Jacka atgavo dalį 2005 metais sumokėto užstato, kad nugriautų medinę Palangos kurhauzo dalį, pranešė „Lietuvos rytas“.
Kurhauzas
Kurhauzas / BFL/Audriaus Bagdono nuotr.
Temos: 1 Užstatas

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas patenkino G.Jackos prašymą ir 100 tūkstančių litų užstatą, kuriuo areštas buvo pakeistas švelnesne kardomąja priemone, sumažino iki 30 tūkst. litų.

Pinigų G.Jackai reikėjo, kad galėtų įvykdyti privalomą Kultūros paveldo departamento įpareigojimą.

Palangiškis iki ateinančių metų vasario privalo nugriauti praeiviams grėsmę keliančią medinę Palangos kurhauzo dalį. Po kurhauzo gaisro praėjus daugiau nei 8 metams sutrūnijusios pastato sienos nuo vėjų pavojingai pasviro ir gali bet kada nugriūti į J.Basanavičiaus gatvę.

Neįvykdžius paveldosaugininkų įpareigojimo kurhauzo bendrasavininkiui gresia nemenka bauda, bet G.Jacka pareiškė griovimo darbams neturįs pinigų.

Pagal atliktą pastato dalies ardymo ir esamų pamatų konservavimo projektą, šie darbai įvertinti beveik 66 tūkstančiais litų.

Anksčiau prekyba nekilnojamuoju turtu vertęsis palangiškis teigė, kad jau 5 metai nieko parduoti negali, nes jo turtas areštuotas, o jis pats gyvena iš 600 litų neįgalumo pensijos. Kaip vienintelį galimą darbų finansavimo šaltinį G.Jacka nurodė sumokėtą užstatą.

Vilniaus apygardos teismo kolegijos posėdyje sumažinti užstatą neprieštaravo ir pats 2005 metų rudenį 100 tūkst. litų užstato dydį nustatęs prokuroras.

Teisėjai pripažino, kad Kultūros paveldo departamento įpareigojimo vykdymas yra svarbi priežastis tenkinti G.Jackos prašymą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius