Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 19

Gėjų eitynių trikdytojai P.Gražulis ir K.Uoka prašys „parų“

Parlamentarams Petrui Gražuliui ir Kazimierui Uokai trečiadienį Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai už pareigūnų reikalavimų nevykdymą per gegužės 8 dieną vykusias gėjų eitynes sostinėje.
Seimo nariai veržiasi pro policininkus
Seimo nariai veržiasi pro policininkus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Surašė administracinį teisės pažeidimo protokolą, gresia iki 500 Lt bauda arba iki 30 parų areštas. Taip pat paskyrė dieną, kada bus teismas, teismas priims galutinį sprendimą“, – apsilankęs policijoje 15min.lt sakė P.Gražulis. Parlamentarų teismas vyks birželio 8 dieną.

„Aš nelaikau savęs kaltu ir pažeidusiu įstatymus. Manau, atvirkščiai, policija, kur saugojo 800 policininkų ir užtikrino tvarką, laiku nesugebėjo nutraukti to renginio. Leidimas buvo išduotas tik iki 14.30 val. ir mes reikalavome, kad nuo tada kelias būtų atlaisvintas, mes norėjome eiti. Bet policininkai nė nesiruošė to daryti. Tik mums peršokus per tvoras ir priėjus prie organizatorių jie mūsų vis dėlto paklausė, įsiklausė, susidėjo daiktus ir baigė savo renginį. Taigi 800 policininkų nesugebėjo užtikrinti tvarkos, kad laiku baigtųsi renginys, o du Seimo nariai tai padarė“, – teigė P.Gražulis

Jeigu skirs bausmę, prašysiu, kad perkvalifikuotų į areštą, todėl pasiėmiau dantų pastos, dantų šepetuką, į „terbikę“ įsidėjau džiūvėsių ir eisiu, – sakė P.Gražulis.Jei teismas vis dėlto nuspręstų, kad „tvarkietis“ ir konservatorius-krikdemas padarė nusižengimą, jie ketina prašyti, jog būtų skirta ne piniginė bauda, o areštas. P.Gražulis teigė jau dabar esąs pasiruošęs keliauti tiesiai į sulaikymo įstaigą – turi pasiėmęs dantų pastos, dantų šepetėlį, džiūvėsių.

„Jei būsiu pinigine bauda baudžiamas, nemokėsiu nė lito, nes A.Kubiliaus Vyriausybė pinigus švaisto gėjams, gėjų paradams, tikrai aš negaliu mokėti. Jeigu skirs bausmę, prašysiu, kad perkvalifikuotų į areštą, todėl pasiėmiau dantų pastos, dantų šepetuką, į „terbikę“ įsidėjau džiūvėsių ir eisiu... O uniforma kalinio aprūpins pareigūnai“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis taip pat teigė teismo prašysiąs, jog areštas būtų išskaidytas į kelias dalis ir kad jam būtų leista atsėdėti keliose įkalinimo įstaigose. „Kur sėdėjau sovietmečiu – Kelmėje, Alytuje, Šakiuose, Lukiškėse, Joniškyje buvau sulaikytas... Prisiminsiu, pažiūrėsiu, palyginsiu, ar restauruotos areštinės. Atliksiu kaip eksperto darbą“, – šyptelėjo Seimo narys.

K.Uoka teigė mąstantis „panašiai“, tačiau galutinai neapsisprendęs ir nagrinėjantis kitas galimybes. „Pirmiausia noriu išgirsti, kokių jie pretenzijų mums turi, mes pateiksime, kokių mes turime pretenzijų. Ir žiūrėsime, kuo visa tai baigsis“, – 15min.lt sakė K.Uoka.

Primename, kad gegužės 8 dieną sostinėje vyko pirmosios gėjų eitynės Lietuvoje. Šie du Seimo nariai susigrūmė su teritoriją saugančiais pareigūnais ir ragino eiti į užtvertą teritoriją, kai baigsis seksualinių mažumų eitynėms skirtas laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius