Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 15

Gintaras Steponavičius: Dėl mažesnio finansavimo Moksleivių dainų šventė netrumpės

Moksleivių dainų šventės rengėjai taupys pigiau pirkdami organizacines paslaugas, o šventės meninė programa nebus trumpinama, sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Trečiadienį Kultūros ministerijoje vyko Mokinių dainų šventės organizavimo komisijos posėdis, kuriame dalyvavo ir G.Steponavičius, ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Švietimo ir mokslo ministro teigimu, komisija nusprendė, kad nors lėšų bus skiriama beveik perpus mažiau – 5 mln. litų vietoj 8 mln. litų, šventės apimtis dėl to nenukentės.

„Svarbiausia žinia šiandien po įvykusios Dainų šventės komisijos posėdžio – kad Moksleivių dainų šventė įvyks, ji įvyks taupesniu režimu, tačiau išties netrumpinant apimties – bus ir Dainų, ir Šokių, ir Ansamblių diena“, – BNS trečiadienį sakė G.Steponavičius.

Pasak jo, į finansavimo rėmus ketinama tilpti taupiau perkant organizacines paslaugas.

„Šalia turininės, meninės dainų šventės dalies visas paslaugas pirksime viešųjų pirkimų būdu, o ne pačios valstybinės institucijos organizuos. Manau, kad mes daug pigiau ir ne prastesne kokybe šias paslaugas dėl arenų samdymo, įgarsinimo ir kitų dalykų galėsime gauti būtent taip organizuodami“, – kalbėjo ministras.

G.Steponavičiaus žodžiais, šventėje tikimasi, kaip ir iki sumažinant jai skiriamą finansavimą, iki 20 tūkst. moksleivių.

„Kai matėme, kaip lengva ranka buvo naudojami mokesčių mokėtojų pinigai ankstesnėse šventėse, taupymo variantų yra tikrai ir išpūstas sąskaitas matyti buvo tikrai net nesmagu. Manau, kad su 5 milijonais mes turėsime puikią šventę, į kurią suvažiuos iki 20 tūkst. moksleivių“, – BNS teigė jis.

Lietuvos mokinių dainų šventę „Mūsų vardas – Lietuva“ numatyta surengti Vilniuje liepos 6-8 dienomis.

2011-ųjų pabaigoje šiai šventei dėl finansinių sunkumų buvo iškilusi grėsmė, bet vėliau nuspręsta ją surengti mažesnėmis lėšomis – vietoj anksčiau planuotų 8 mln. litų skirti 5 mln. litų.

Šventės dalyviai turėtų pasirodyti trijų dienų programoje: Šokių dienoje „Siemens“ arenoje, Dainų dienoje Vingio parke ir Ansamblių vakare Kalnų parke.

Lietuvos moksleivių dainų šventės atskirai nuo Lietuvos dainų švenčių rengiamos nuo 1964 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius