-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 29

Homoseksualų eitynėms priešinsis, kiek išgalės (nuotraukos, atnaujinta 17.04 val.)

Visuomenininkai žada imtis „visų įmanomų priemonių“, kad gegužę planuojamas homoseksualų paradas „Už lygybę“ neįvyktų.
Mitingas Europos aikštėje
Mitingas Europos aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį sostinės Europos aikštėje, prie savivaldybės, vyko neformalus Piliečių ir šeimų judėjimo mitingas, kurio dalyviai prašė Vilniaus merą Vilių Navicką atšaukti leidimą rengti homoseksualų eitynes. Į mitingą susirinko per 100 įvairaus amžiaus žmonių – nuo paauglių iki pensininkų. Tarp mitinguotojų buvo matyti motinų ir tėvų su vaikais, netoliese stovyniavo ir būrelis skustagalvių. Mitingą stebėjo keliolika policijos pareigūnų.

Nuo tribūnos kalbas rėždami visuomenininkai piktinosi ketinimais sostinėje rengti homoseksualų paradą. „Mes norime apginti visuomenę nuo iškrypimų, pedofilijos, begėdiškumo. Valstybė turi tarnauti mums, o ne mes būti valstybės varžteliai!“ – kalbėjo kunigu disidentu prisistatantis Jonas Varkala.

Jis piktinosi, esą savivaldybė turėtų reikšti „savą valdžią“, tačiau, jo manymu, šeima tampa „nebe sava“. „Kodėl mes įsileidžiame tuos, kurie žmogų laiko preke, kurie mums atnešė „shopping and f***” kultūrą???“ – rėžė J.Varkala.

Galbūt mes būtume tie, kurie pabudinsime Europą iš šito, kaip mes sakome, košmaro, – kalbėjo E.Girskis. Katalikų dvasininkas, monsinjoras Alfonsas Svarinskas teigė dėsiąs visas pastangas, kad apgintų Lietuvą nuo „gėjų invazijos“. „Dabar atvažiuoja pas mus ir neklausia, mes norim ar nenorim. Mes turime savo respubliką, už ją kovojome, už ją nukentėjo arba mirė apie 700 tūkst. lietuvių. Taigi mes negalime leisti kokiems vidaus ar užsienio priešams laisvai elgtis Lietuvoje. Kiek galėsime, tiek ir priešinsimės. Be abejo, galimas daiktas, kad kova bus ilga ir nuožmi, gal teks nukentėti arba žūti, bet tai neturi reikšmės – reikia apginti Lietuvą ir kiekvieno lietuvio ir kataliko pareiga yra ginti Lietuvą ir pagal galimybės įsijungti į šitą kovą. Kova galinga, šventa, bet ilga kova“, – žurnalistams sakė A.Svarinskas. Anot jo, homoseksualai kelia grėsmę sunaikinti šeimas, išnaudoti vaikus, sugriauti valstybės santvarką.

V.Šustauskas grasina pralieti kraują

Mitinge dalyvavo ne tik visuomenininkai, bet ir parlamentaras Petras Gražulis, taip pat radikalas Mindaugas Murza, buvęs Kauno meras, taksistas Vytautas Šustauskas. Pastarasis 15min.lt žurnalistui teigė į šį mitingą atvykęs specialiai iš Kauno. „Kaune tokių dalykų nebūtų. Ir Vilniuje nebus. Eitynių nebus, aš jas tikrai sustabdysiu. Jei valdžia neuždraus, bus pralieta kraujo“, – pareiškė V.Šustauskas.

Jis žadėjo gegužę iš Kauno atvežti pažįstamų, kurie padės eitynes sustabdyti. „Padėsim Vilniui. Atvažiuos iš Kauno autobusai. Vien Kaunas neleis jiems čia praeiti. Dabar jau ieškau užsakovo autobusams, rėmėjų“, – užsiminė V.Šustauskas.

Jis piktinosi homoseksualų ketinimais „pasidemonstruoti“. „Man negaila, tegul dulkinasi, bet kam tos eitynės, paradai? Susirinks 10 zoofilų ir sakys: mes – mažuma, tai irgi leisime eitynes daryti?“ – piktinosi V.Šustauskas.

Kiti politikai drąsias kalbas rėžė tiesiai nuo tribūnos. Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius homoseksualus vadino „iškrypėliais“, ir aiškino, jog jais ne gimstama, o „tampama nuo visų propagandų, paradų“. Homoseksualumą jis lygino su pedofilija ir ragino priešintis gegužę numatytoms eitynėms.

Viliasi pažadinti Europą iš košmaro

Lietuvos Tautinio Jaunimo Sąjungos atstovas Edmundas Girskis, priklausantis ir šį mitingą organizavusiam neformaliam Lietuvos piliečių ir šeimų judėjimui, žadėjo, kad nebus nurimta iki pat gegužės. „Visą balandžio mėnesį žadame organizuoti kuo didesnius renginius, pasistengsime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Bet tik teisiškai, tikrai nesiruošiame jokių neteisėtų dalykų. Ir jeigu iš tikrųjų įvyktų tas paradas, mes taip pat planuojame kažkokį galbūt paradą. Ir iki to laiko stengsimės sukelti kuo didesnį visuomenės judėjimą“, – 15min.lt kalbėjo E.Girskis.

Anot jo, leidus vykti homoseksualų paradui būtų paminta Konstitucija, sauganti šeimos apibrėžimą, dorovę.

Vilnius yra bene vienintelė Europos Sąjungos sostinė, kurioje iki šiol nevyko homoseksualų paradas. Paklaustas, ar ne geriau būtų tiesiog „užsidėti pliusiuką“ ir gyventi toliau, E.Girskis teigė, kad tai būtų „didžiulis minusas“. „Prieš ką mes užsidedame tą pliusiuką? Ar tai yra garbinga? Tai mes ir savo motinas galime parduoti, jei kažkokį pliusiuką gausime, ar tai pinigų... Mes manome, kad čia ne pliusas, čia mums yra didelis minusas“, – sakė E.Girskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius