-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

Į Kėdainių rajoną persikelsiančiai pabėgėlių šeimai siūlomas kvalifikuotas darbas, o vietiniai nesibodi nuomoti būstą

Į Kėdainių rajoną artimiausiu metu iš Ruklos gali būti atkelta viena karo pabėgėlių šeima. Šiuo metu pabėgėlių centre gyvenanti sirų šeima (vyras, žmona ir jų dvejų metų sūnus) svarsto galimybę apsigyventi Akademijoje, mat čia vyriškiui siūlomas kvalifikuotas darbas, o gyventojai sutinka nuomoti sirams būstą, skelbiama savivaldybės internetiniame puslapyje.
Ruklos pabėgėlių priėmimo centras
Ruklos pabėgėlių priėmimo centras / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kėdainių darbo birža palaiko ryšį su Ruklos pabėgėlių centru, taip apie gretimame rajone esančias darbo vietas gali sužinoti centro gyventojai.

Pabėgėlių centro gyventojas siras yra agronomas, turi aukštąjį išsilavinimą yra baigęs magistrą. Jis jau turi pasiūlymą dirbti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro žemdirbystės institute, Akademijoje. Taip pat čia dirbdamas siras turėtų galimybę studijuoti doktorantūroje. Akademijoje karo pabėgėlis jau lankėsi, jam patiko, todėl sutinka čia dirbti ir gyventi.

„Šiuo metu yra tvarkomi vyro dokumentai. Jei jie atitiks visus būtinus reikalavimus, planuojama, kad šeima į Akademijos miestelį atvyks iki šių metų gruodžio 26 d. Džiaugiamės, kad jau atsirado du Akademijos gyventojai, siūlantys išnuomoti butus šiai karo pabėgėlių šeimai“, – sakė Kėdainių rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Antanas Pavolis.

Tikisi priėmimo

Savivaldybės direktoriaus pavaduotojas susitiko su asociacijų Akademijos bendruomenės ir Vainotiškių bendruomenės pirmininkais Algimantu Paplausku ir Elena Purauskienė, su kuriais aptarė pabėgėlių apgyvendinimo klausimą.

„Tikiuosi, kad Akademijos ir Vainotiškių bendruomenės priims šią šeimą. Svarbiausia – mūsų vietinių žmonių nusiteikimas, nes visas šios šeimos integravimas būtų labai gražus ir sektinas pavyzdys kitiems Lietuvos miestams ir mums patiems“, – sakė A.Pavolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius