Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Į Lietuvą atvyksta keli šimtai amerikiečių karių, tankai „Abrams“ ir kita šarvuota technika

JAV kariuomenė pradės didžiausią per pastarąjį dešimtmetį perdislokavimo operaciją. Į Lietuvą ir kitas Europos valstybes atvyks keli tūkstančiai amerikiečių karių ir karinės technikos vienetų.
JAV kariuomenės daliniai ruošiami permetimui į Europą
JAV kariuomenės daliniai ruošiami permetimui į Europą / krdo.com nuotr.

15min žiniomis, 2017 metų vasario 15-ąją į Lietuvą atkeliaus kuopos dydžio vienetas ir pakeis šiuo metu mūsų šalyje dislokuotus amerikiečių kariškius.

„Į Lietuvą atvyks apie 200 karių, 4 tankai „Abrams“, iki 10 kovos mašinų „Bradley“ ir lengvoji technika“, – 15min sakė kapitonas Donatas Suchockis, Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų štabo karininkas.

Amerikiečiai rengs savo karių mokymus, dalyvaus pratybose kartu su Lietuvos kariuomene.

„Kartu tai ir atgrasymo misija“, – sakė kapitonas D.Suchockis. Taip JAV kariuomenė tarsi parodys, kad laikosi įsipareigojimo ginti savo sąjungininkus NATO.

Atvyksta iš JAV

Kitąmet JAV kariuomenė Europoje įgyvendins karinio rengimo misiją „Atlantic resolve“. Kartu tai – didžiausia per pastarąjį dešimtmetį perdislokavimo operacija.

krdo.com nuotr./JAV kariuomenės daliniai ruošiami permetimui į Europą
krdo.com nuotr./JAV kariuomenės daliniai ruošiami permetimui į Europą

Nuo 2014 metų į Lietuvą atvyko jau keli amerikiečių daliniai, bet anksčiau jie būdavo perkeliami iš nuolatinės dislokacijos vietų kitose Europos šalyse. Naujosios pajėgos permetamos iš pačių JAV.

Atvykstantys amerikiečių daliniai buvo suskirstyti į dvi grupes, kurios bus dislokuotos Pietų ir Šiaurės Europoje. Pastarajai grupei priklauso Lietuva, Latvija, Estija ir Lenkija.

JAV žiniasklaida skelbia, kad per operaciją „Atlantic resolve“ į Europą atvyks apie 4 tūkst. amerikiečių karių ir apie 3 tūkst. karinės technikos vienetų.

Operacijai vadovaus JAV kariuomenės Europos vadavietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius