-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

Į Rotušės aikštę grįžo sniego skulptūros ir čiuožykla

Savaitgalį snieguotą žiemą lankytinų Kauno vietų sąrašą papildė ir Rotušės aikštė, kurioje, kaip ir ankstesniais metais, vėl išlieta ledo čiuožykla ir pastatytos dvi sniego skulptūros.
Rotušės aikštėje sniego skulptoriai sukūrė funkcionalias skulptūras, ant kurių vaikai gali užlipti, nuo jų nučiuožti. Tai mažiesiems kauniečiams labai patinka.
Rotušės aikštėje sniego skulptoriai sukūrė funkcionalias skulptūras, ant kurių vaikai gali užlipti, nuo jų nučiuožti. Tai mažiesiems kauniečiams labai patinka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos sukastus sniego kalnus spėjo nugulti vaikai ir juos viena akimi sekantys suaugusieji. „Kaune netrūksta kalniukų, bet mano sūnui jie dar per dideli, todėl visur ieškome mažesnių. Šis Rotušės aikštėje mums – pats tas“, – šyptelėjusi sakė su atžala šeštadienį Rotušės aikštėje laiką leidusi Rita Morkūnienė. Sugrąžinti šurmulį į po žiemos švenčių tuštėjančią pagrindinę miesto aikštę nusprendė joje įsikūrę verslininkai. Juolab kad patirties rengiant panašias akcijas jie jau turi – sniego skulptūros buvo kuriamos ankstesniais metais, ne kartą Rotušės aikštėje buvo išlieta ir čiuožykla.

Jei leis orai, mokys sniego meno

Sniego skulptūrų sumanytojas, senamiesčio verslininkas Ąžuolas Gaižutis, apgailestavo, jog nepavyko įgyvendinti visko, ką buvo suplanavęs. „Mūsų maldos nepadėjo – savaitgalį nepasnigo. O iš esamo sniego nelabai ką skulptoriai galėjo padaryti. Girdėjome, jog turi snigti kitos savaitės viduryje, tačiau tiek laukti Kaune skulptoriai negali: viena grupė išvyksta į JAV sniego skulptūrų festivalį, kiti – į Žemaitiją. Kaune jie galbūt galės sukurti skulptūrų sugrįžę, jei sinoptikų prognozės pasitvirtins ir po poros savaičių bus šviežio sniego. Tuomet planuojame surengti ir kūrybines dirbtuves vaikams. Norime, kad jie pasimokytų sniego skulptūrų meno iš profesionalų“, – sakė Ą.Gaižutis.

Laukia ir čiuožykla

Nuo sekmadienio galima pačiuožinėti ir Rotušės aikštėje išlietoje čiuožykloje. Tačiau visu tempu ji pradės dirbti tik šios savaitės pabaigoje. „Prie čiuožyklos bus galima išsinuomoti pačiūžas, o turintiems savas – jas pasigaląsti“, – sakė šią pramogą kauniečiams dovanojęs verslininkas Arūnas Jazukevičius. Pasak jo, čiuožykla Rotušės aikštėje veiks tiek, kiek leis oro sąlygos: „Mes tikimės, kad iki Užgavėnių.“ Nuo švenčių likusiuose prekybos nameliuose toliau prekiaujama karštais gėrimais bei lauke valgomais užkandžiais – visa tai kauniečiams siūlo „Žiemos mugės“ prekeiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius