Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

I.Šimonytė: dar vienas politinis susitarimas dėl taupymo yra būtinas

Dar vienas politinis susitarimas dėl valstybės lėšų taupymo bei išlaidavimo yra būtinas, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, teigiamą efektą valstybės biudžetui gali duoti tik papildomas išlaidų mažinimas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tikrai toks politinis susitarimas yra būtinas ir pageidautina, kad tai būtų maksimaliai plataus spektro politinių jėgų sutarimas“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą sakė ministrė.

Dar vieną Nacionalinį susitarimą šiais metais pasirašyti siūlo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas. Jo teigimu, toks dokumentas galiotų iki 2015 metų.

„Tolesnis mūsų skolinimasis – mums dar reikės skolintis deficitui finansauoti, kad ir koks jis būtų, priklausys nuo to, kaip sugebėsime vykdyti tą (finansų valdymo – BNS) politiką“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Pasak jos, konsolidavimo priemonių nuo šiol reikės šiek tiek mažiau, todėl politinio susitarimo šitoje srityje „daugiau negu reikėtų, kad rinkos labiau mumis pasitikėtų“.

Valdžios Nacionalinis susitarimas dėl šalies finansų stabilumo su 12 socialinių partnerių – darbdavių organizacijomis ir kai kuriomis profesinėmis sąjungomis  – pasirašytas praėjusių metų spalio pabaigoje.

Pagal Nacionalinį susitarimą numatyta apkarpyti valstybės ir „Sodros“ biudžetų deficitus, mažinti biudžeto asignavimus ir socialines išmokas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius