-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04 /13:14

I.Šimonytė sieks tapti konservatorių kandidate į prezidentus

Konservatorė premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad sieks tapti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidate į prezidentus.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / BNS nuotr.

Kaip trečiadienį feisbuke rašė I.Šimonytė, ne, ji nekandidatuos į Europos Komisiją, nepaisant karštai verdančios diskusijos.

„Man Lietuvoj tvoros žydi. Ir taip, išbėgsiu į aikštelę TS-LKD primariuose.

Kodėl? Na, 60+ skyrių nominacija įpareigoja. Motyvų daug ir įvairių, bet sudėjus viską į vieną mintį – noriu, kad nuosaikūs, proeuropietiškos dešinės Lietuvos piliečiai tikrai turėtų už ką įmesti balsą“, – nurodė premjerė.

Iškėlė virš 20 kandidatų

Didžiausios valdančiosios partijos – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) – skyriai pasiūlė 23 galimus kandidatus į prezidentus.

Iš jų daugiausia palaikymo sulaukė šeši.
TS-LKD skyriai kandidatuoti į prezidentus daugiausiai siūlė premjerei I.Šimonytei, partijos pirmininkui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei pirmininko pavaduotojai, socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Jų kandidatūras iškėlė beveik visi skyriai.

BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

G.Landsbergis jau pranešė, kad rinkimuose nedalyvaus.

Po I.Šimonytės sprendimo apie tai, kad nesieks nominacijos pranešė ir krašto apsaugos bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai Arvydas Anušauskas ir Monika Navickienė. Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas taip pat paskelbė apsisprendęs nesiekti nominacijos, jis kandidatuos į Europos Parlamentą. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas artėjant terminui taip pat paskelbė nesieksiantis nominacijos.

Tarp keliasdešimties pretendentais į konservatorių prezidentinius kandidatus norimų matyti žmonių – ir nepriklausantys TS-LKD.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dalia Grybauskaitė

Pavyzdžiui, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos atstovas Europos Sąjungoje ambasadorius Arnoldas Pranckevičius, buvęs kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas, pasiūlytas vieno TS-LKD skyriaus.

Iki trečiadienio vakaro TS-LKD Prezidiumas laukia iškeltųjų atsakymų, ar jie sieks tapti konservatorių kandidatu į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius