Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 10

I.Degutienė: „Aš neliepiau A.Čaplikui atsistatydinti“ (papildyta 18.44 val.)

Seimo pirmininkė Irena Degutienė tikina neliepusi sveikatos apsaugos ministrui Algiui Čaplikui atsistatydinti.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

I.Degutienė teigia trečiadienį ryte kalbėjusi ne partijos ar frakcijos vardu, o tik pasakiusi savo nuomonę. Ministras, anot jos, situaciją „neteisingai interpretavo“.

„Kai ryte manęs paklausė, kaip elgčiausi kaip politikė, aš išsakiau savo poziciją. Kiekvienas politikas turi savo apsisprendimą“, – trečiadienį vakare žurnalistams Seime sakė I.Degutienė.

Ji dalyvavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos posėdyje. Tiesa, būdama Seimo pirmininkė frakcijai ji nepriklauso. Paklausta, ar frakcija ją išsikvietė pasiaiškinti dėl rytinių žodžių, Seimo pirmininkė paaiškino „kartais ateinanti į frakcijos posėdį“ kaip partijos pirmininko pavaduotoja.

Papildyta 18.44 val.: Premjeras po frakcijos posėdžio su žurnalistais nebendravo – išskubėjo į Briuselį. Neoficialiomis žiniomis, sprendimą, ar pasirašyti A.Čapliko atsistatydinimo pareiškimą, jis priims po ilgojo savaitgalio.

„Negarbinga spekuliacija“

I.Degutienė kelis kartus pabrėžė, kad kalbėdama apie A.Čapliką išsakė „savo, kaip Irenos Degutienės, nuomonę“, o ne partijos ar frakcijos poziciją. Interpretacijas, kad jos asmeninė nuomonė buvo TS-LKD frakcijos ar partijos pozicija, ar ministrui pareikštas nepasitikėjimas, ji vadino negarbinga spekuliacija.

Jokios nuostatos nei premjero, nei mano asmeniškai nėra išsiskyrusios, – sakė I.Degutienė.Seimo pirmininkė priminė, kad diskusijos dėl A.Čapliko prasidėjo, kai politinio pasitikėjimo pareigūnas, tuometis sveikatos apsaugos viceministras, liberalcentristas Artūras Skikas įsivėlė į korupcijos skandalą. „Jeigu mes šiandien Vyriausybės programoje vieną iš punktų ir prioritetų turime kovą su korupcija, tai iš tiesų ir bet kuris bet kurios srities ministras prisideda prie tos kovos su korupcija. <...> Natūralu, tam tikras sąmyšis ir tam tikras nepasitikėjimas yra“, – sakė parlamento vadovė.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą medikės išsilavinimą turinti I.Degutienė kritikuodama ministrą bei į Seimą kviesdamasi medikus diskutuoti apie sveikatos apsaugos sistemos reformą siekė asmeninių tikslų. I.Degutienė tai griežtai atmetė. „Na, jūs man atleiskite, aš turbūt tikrai tą sritį išmanau. Antra, aš dabar einu Seimo pirmininko pareigas ir gaunu tūkstančius laiškus iš pavienių medikų. <...> Net ir pats ministras sutiko su dalimi korekcijų“, – teigė parlamento vadovė.

I.Degutienė atmetė ir teiginius, esą jos ir premjero nuomonės dėl sveikatos apsaugos sistemos reformos išsiskyrė. „Jokios nuostatos nei premjero, nei mano asmeniškai nėra išsiskyrusios. <...> Tačiau kiekviena reforma turi būti aiškiai pamatuota, įvertinta, jos turi būti aiškūs tikslai ir ekonominis pagrindimas, be to, reformų negalima daryti skubotai, ypač sveikatos apsaugos srityje, tokioje kaip socialinės apsaugos srityje, nes tai paliečia kiekvieną iš mūsų Lietuvos gyventojų“, – teigė Seimo pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius