Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

I.Degutienė kaip koalicijos partnerius matytų Krikščionių partiją ir „darbiečius“

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako kaip potencialius partnerius plečiant koaliciją matanti Krikščionių partiją ir Darbo partijos frakciją. Ji taip pat mano, kad šiuo klausimu Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) galėtų patarti rinkėjai.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Gerų variantų nėra, todėl turiu siūlymą surengti mūsų elektorato apklausą“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ teigė I.Degutienė.

„Ieškočiau galimybių grįžti prie pokalbių su Krikščionių partija arba „darbiečiais“. Seime Darbo partijos frakcijoje – protingi, veiklūs žmonės, kurie ir šiandien balsuojant daugiausia palaiko valdančiąją koaliciją. Man tai neatrodo neįmanoma, nors mūsų partijoje kai kam atrodo kitaip“, – tvirtino parlamento vadovė.

Kaip stabilią ir patirties turinčią politinę jėgą ji apibūdino socialdemokratus, tačiau su jais esą būtų sunku dirbti koalicijoje dėl požiūrio į korupciją.

„Korupcijos užkardymas, ypač energetikos srityje, – vienas svarbiausių Permainų koalicijos prioritetų, tad sunku būtų eiti su socialdemokratais, nes šio tikslo jau nebepasiektume. Be to, socialdemokratų viduje yra įvairių srovių; jei jungtis su Algirdu Butkevičiumi ir jo komanda – viena kalba, o su kitais – kita“, – kalbėjo TS-LKD vicepirmininkė.

Anot jos, nuo socialdemokratų atbaido ir karti praėjusios kadencijos Seimo patirtis, kai konservatoriai rėmė socialdemokratų mažumos Vyriausybę. Tuomet ir vienos, ir kitos partijos rinkėjai buvo sutrikę.

Valdančiąją Permainų koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga. Koalicija formaliai turi 70 balsų Seime iš 141. Tam tikrais klausimais ją remia 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga.

Socialdemokratai parlamente turi 25 atstovus, Krikščionių partija – 12, Darbo partija – 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius