-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

„Init“ ir LNK derybos tęsiasi

Prieš savaitę bendrovei „Init“ nutraukus LNK grupei priklausančių kanalų retransliavimą analoginiu formatu įsisiūbavusios aistros nenurimo. LNK situacijos nekomentuoja, o „Init“ atstovai pabrėžia, kad derybose dar nepadėtas taškas.
LNK retransliavimą nutraukusią „Init“ kabelinę televiziją užplūdo nepatenkinti vartotojai.
LNK retransliavimą nutraukusią „Init“ kabelinę televiziją užplūdo nepatenkinti vartotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, kad nuo liepos 1 d. apie 100 tūkst. abonentų, besinaudojančių kabelinės TV bendrovių „Vinita“, „Init“ ir „Sugardas“ paslaugomis, nebegali matyti LNK televizijos programos, taip pat LNK grupei priklausančių TV1, „Info TV“ ir „Liuks“ kanalų. Kaune tokių vartotojų yra maždaug 30 tūkstančių.

Pasipriešinome komercinėms televizijoms, nes nesutinkame, kad abonentai turi mokėti už kas 20 min. rodomus reklamos blokus, kurių trukmė apie 20 min. Sakė „Init“ pardavimų ir rinkodaros vadovė O.Belova

Transliacijos nutrauktos bendrovei „Init“ nepavykus susitarti su LNK dėl retransliavimo sąlygų. Derybos prasidėjo dėl liepos 1-ąją įsigaliojusios Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, leidžiančios lietuviškoms televizijoms reikalauti atlygio už jų programų retransliacijas. Nemokamai transliuoti privaloma tik LTV ir LTV2. Iki pataisų priėmimo buvo privaloma nemokamai transliuoti 12 programų.

Mokėti niekas nenori

Remiantis viešai pateikta informacija, LNK už jos grupės kanalų retransliavimą prašo mokėti po 20 centų už abonentą per mėnesį. „Init“ grupės atstovai aiškina, jog toks mokestis nėra pagrįstas. Įstatymo pataisose nėra konkrečiai nurodyta, kiek retransliuotojai turi mokėti už programos transliavimą, kuriame pakete, analoginės ar skaitmeninės televizijos, leidžiama jį transliuoti. Todėl kaina turėtų būti derybų objektas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Init“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Olga Belova
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Init“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Olga Belova

„Pasiūlytas mokestis, transliuotojų įsivaizdavimu, turėtų būti perkeltas ant mūsų abonentų pečių, nepaliekant jiems jokios pasirinkimo teisės. Prieš priimant sprendimus klausėme savo esamų abonentų, ar jie sutiktų papildomai mokėti už lietuviškų programų retransliavimą. 75 proc. apklaustųjų (per 12000 respondentų) pasakė, kad nesutinka, – sakė „Init“ pardavimų ir rinkodaros direktorė Olga Belova.

– Be to, LNK mums neleido palikti tinklelius be pakeitimų derybų laikotarpiui, kaip tai padarė mūsų konkurentai. Šiuo metu derybos tebevyksta.“

Abi puses tenkinančio susitarimo su LNK taip pat siekia ir kitos kabelinės televizijos, pasirinkusios nuosaikesnį derybų būdą – visi jų vartotojai LNK grupės programas mato kaip ir iki šiol. TV3 derybų su retransliuotojais terminą pratęsė iki liepos 15 d.

Neigia gandus

Pasigirdusias kalbas, kad, nepasiekus susitarimo, vartotojai gali nebematyti ir kitų lietuviškų kanalų, retransliuotojai vadina gandais.

„Kažkas skleidžia nepagrįstas kalbas, – sakė bendrovės „Mikrovisatos TV“ generalinis direktorius Raimundas Gaidys. – Mus irgi pasiekė kalbos, kad po dviejų savaičių išjungsime LNK ir TV3. Tačiau galiu užtikrinti, kad nei po dviejų savaičių, nei po mėnesio nenutrauksime jokių kanalų transliacijų. Mūsų tikslas – pasiekti susitarimą su transliuotojais, dėl to šiuo metu ir vyksta intensyvios derybos.“

Nebematydami LNK grupės kanalų „Init“ vartotojai užplūdo bendrovės Abonentų skyrių. Preliminariais skaičiavimais, per savaitę čia apsilankė iki 1000 kabelinės televizijos vartotojų. Pasak O.Belovos, beveik visi, kurie kreipėsi, nusprendė tapti skaitmeninės televizijos vartotojais – tokiu atveju jie vėl mato LNK.

Tačiau tie, kurie nesikreipė, taip pat parodė savo požiūrį – jiems LNK, matyt, nereikia“, – sakė O.Belova.

Init“ siūlomas bazinis skaitmeninės televizijos planas, kurio pakete rodomi visi LNK grupės kanalai, per mėnesį vartotojui kainuoja 24,5 Lt/mėn. Priedėliui suteikiama 100 proc. nuolaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius