-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 05

Interneto aukcione parduota „Kreivio galva”

Vakar vidurdienį Lietuvoje buvo parduota „Kreivio galva”. Berželiu prisistatęs asmuo už 16 centimetrų veltinį, labai panašų į ūkio ministro Dainiaus Kreivio galvą, internetiniame aukcione sumokėjo 520 litų.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Širdies gilumoje tikėjausi, kad pats ūkio ministras internetiniame aukcione nusipirks savo galvą ir nusiųs prezidentei. Tai galėjo būti gelbėjimosi šiaudas. Apie šią akciją rašo „Lietuvos rytas“.

Bet greičiausiai jis jau pasijuto superdidvyriu, kuriam nei prezidentės Dalios Grybauskaitės, nei Seimo pirmininkės Irenos Degutienės nuomonė – nė motais”, – kalbėjo akcijos sumanytojas vilnietis fotomenininkas Saulius Paukštys.

Nuo pradinės vieno lito kainos „Kreivio galva” pabrango daugiau nei 500 kartų.

Pirkėjai gyvai reagavo į politinius įvykius Lietuvoje. Kai prezidentė D.Grybauskaitė pareiškė nepasitikėjimą ūkio ministru, kelias dienas „Kreivio galvos” niekas nenorėjo pirkti net už litą.

Atsiradusi vadinamoji D.Kreivio pažyma apie jam neva daromą spaudimą ir premjero Andriaus Kubiliaus parama pakėlė meno kūrinio kainą iki 100 litų, vėliau jis staiga pabrango iki 400 litų.

Pirkėjas Berželis, dramatiškoje kovoje dėl „Kreivio galvos” nugalėjęs Mergelę Lelijėlę ir Zeniuką, privalės sumokėti šiuos pinigus per tris dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius