Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Irena Degutienė: netekome lietuvių tautos sūnaus

Lietuva neteko Tautos poeto, išreikšdama užuojautą dėl mirusio poeto Justino Marcinkevičiaus, trečiadienį sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Ne vieną kartą skaitėme J.Marcinkevičiaus poeziją, žiūrėjome jo spektaklius, klausėme pagal jo eilėraščius sukurtų dainų. Todėl kiekvienas šiandien galime pasakyti, kad tai buvo tikras lietuvių tautos sūnus, pats labai mylėjęs Lietuvą, savo tėvynę, puoselėjęs lietuvybę ir skatinęs ją suvokti, ja gyventi ir kitus Lietuvos žmones“, – trečiadienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Ji taip pat pažymėjo, kad didžio šalies poeto mirties diena, vasario 16 d., yra simboliška. „Tai istorinis sutapimas ir istorinė simbolika, kad būtent Vasario 16-ąją mirė ir mūsų patriarchas Jonas Basanavičius, ir mūsų tautos poetas“, – kalbėjo I.Degutienė.

Jos įsitikinimu, ši netektis dar ykį privers lietuvius susimąstyti, „išmokti iš J.Marcinkevičiaus saugoti tas vertybes, kurios yra kiekvienam žmogui, kiekvienam lietuviui brangiausios“.

„Dar viena vertybė, kurią turėjo šviesios atminties poetas J.Marcinkevičius – jis buvo ramus, išlaikytas, tolerantiškas, geras žmogus. Gero žmogaus šiandien labiausiai ir pasigendame. Žmogaus šilto,  suvokiančio, suprantančio, be pykčio sprendžiančio problemas. Kiekvienas prisimename Sąjūdžio mitingus, kada laukdavom jo pasisakymų. Su širdgėla sakau, kad tai yra visų mūsų netektis“, – kalbėjo I.Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius