-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 12

Konservatorių pirmininko rinkimuose Irena Degutienė susirungs su premjeru Andriumi Kubiliumi (papildyta 13.50 val.)

Seimo pirmininkė Irena Degutienė nusprendė dalyvauti Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimuose.
Irena Degutienė
Irena Degutienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotoja, Seimo pirmininkė Irena Degutienė paskelbė dalyvausianti partijos pirmininko rinkimuose. Tokį sprendimą I.Degutienė teigia priėmusi atsižvelgdama į partijos narių išsakytą poziciją.

„Vakar baigėsi vienas iš svarbių mūsų bendro partinio gyvenimo etapų – kandidatų į partijos pirmininkus kėlimas. Atidžiai stebėjau vykusias diskusijas, stengiausi išgirsti ir įsiklausyti į visas išsakomas nuomones ir galiausiai nusprendžiau dalyvauti TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose“, – antradienį paskelbtame pareiškime teigia I.Degutienė.

Politikė pareiškė norinti leisti patiems bendrapartiečiams apsispręsti dėl partijos vadovo demokratiškuose rinkimuose.

„Apsisprendimą dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose nulėmė ne tik partiečių, skyrių ir bendruomenių pareikšta pozicija, bet ir mano asmeninis įsitikinimas, kad rinkimai turi būti tikri ir partijos pirmininkas renkamas daugiau negu iš vienos kandidatūros. Taip pat tikiuosi, kad mano kandidatavimas ne tik suteiks realią galimybę rinktis, bet ir svariai prisidės prie partijos demokratėjimo, atvirumo, įsiklausymo į kitas nuomones bei pagyvins diskusijas apie mūsų tapatybę, puoselėjamas vertybes ir politinius pasirinkimus bei tokių pasirinkimų teisingumą“, – sako ji.

I.Degutienė žada net ir tapusi partijos pirmininke dėti visas pastangas, kad Vyriausybė dirbtų stabiliai. Pasiūlymus, idėjas bei programą ji žada pristatyti prasidėjus oficialiam kandidatavimo laikui.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad mano kandidatavimas sustiprins TS-LKD, atvers naujas perspektyvas ir galimybes, o taip pat dar labiau mus sutelks ir suvienys apie bendras mums visiems politines vertybes ir bendram darbui vardan tos Lietuvos“, – teigia I.Degutienė.

Papildyta 13.50 val. A.Kubilių kandidatu į TS-LKD partijos pirmininko postą iškėlė 36 partijos skyriai, I.Degutienę – 16.

Valentiną Stundį – 5, Naglį Puteikį ir Kęstutį Masiulį – po du, Mantą Adomėną – 1. TS-LKD Tautininkų frakcija į partijos pirmininkus pasiūlė I.Degutienę ir G.Songailą, Krikščionys demokratai iškėlė tris kandidatus: A.Kubilių, I.Degutienę ir V.Stundį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius