Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 15 /11:08

Irenos Matijošaitienės kūnas bus kremuojamas, urna sekmadienį bus laidojama Petrašiūnų kapinėse

Ketvirtadienį mirusios žinomos Kauno verslininkės, politikės ir visuomenės veikėjos Irenos Matijošaitienės kūnas bus kremuotas penktadienį. Atsisveikinti su ja šarvojimo salėje bus galima šeštadienį, o urna su pelenais bus laidojama sekmadienį.
Irena Matijošaitienė
Irena Matijošaitienė / T. Biliūno nuotr.

Artimas velionės bendražygis, Kauno miesto savivaldybės tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis 15min.lt informavo, kad I.Matijošaitienės kūnas bus kremuojamas penktadienį. Kovo 16 d., šeštadienį, 11 val. su velione bus galima atsisveikinti laidojimo namuose „Rimtis“ (A.Juozapavičiaus pr. 1, Kaunas, prie Panemunės tilto).

Kovo 17 d., sekmadienį, 8 val. Kauno Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už mirusiąją. 13 val. urna su pelenais bus palaidota Petrašiūnų kapinėse.

Šeima prašo rimties

Artimųjų prašymu kovo 16 d. ir kovo 17 d. filmuoti ir fotografuoti prašoma tik lauke. Kitu metu prašoma gerbti netektį išgyvenančių artimųjų jausmus bei ramybę.

Paklaustas, kaip laikosi I.Matijošaitienės artimieji – vyras Visvaldas ir sūnūs Dainius ir Šarūnas, P.Mačiulis sakė, kad V.Matijošaitis išoriškai atrodo tvirtas, tačiau kas vyksta jo viduje – niekas nežino. „Tai toks smūgis jiems visiems“, – atsiduso P.Mačiulis.

V.Matijošaitis išoriškai atrodo tvirtas, tačiau kas vyksta jo viduje – niekas nežino.

15min.lt primena, kad viena turtingiausių Lietuvos moterų nuo laiptų namuose nukrito ankstų antradienio rytą. Triukšmą išgirdęs jos vyras Visvaldas Matijošaitis iš karto įtarė kažką negero. Verslininkas tuoj pat iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kauno savivaldybės tarybos narė buvo nuvežta į Kauno klinikas ir skubiai operuota.

Jai buvo nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atliktos trys neurochirurginės operacijos. Tačiau visos medikų pastangos buvo bevaisės. Iš sukelto medikamentinio miego (dirbtinės komos) moteris taip ir neatsigavo.

Ketvirtadienį 14 val. jai buvo konstatuota smegenų mirtis, tačiau kūno gyvybinės funkcijos dar buvo palaikomos dėl donorų transplantacijos. Penktadienį, 5.42 val., išoperavus organus, kuriuos sutiko paaukoti jos artimieji, nuo I.Matijošaitienės kūno buvo atjungti gyvybines funkcijas palaikantys medicininiai aparatai ir konstatuota biologinė mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius