-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

Įtampa tarp krašto lyderių auga?

Pažerti prezidentės Dalios Grybauskaitės priekaištai premjerui Andriui Kubiliui paskatino kalbas apie įtampą tarp krašto lyderių, rašo „Lietuvos žinios“.
Dalios Grybauskaitės štabe apsilankė premjeras Andrius Kubilius
Dalia Grybauskaitė ir Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš kelias dienas D.Grybauskaitė perspėjo nepritarsianti Vyriausybės siūlomoms taupymo priemonėms, kol nebus įgyvendinti ankstesni įsipareigojimai apsispręsti dėl sumažintų pensijų kompensavimo. Planuojamus nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčius ji įvertino kaip netinkamus biudžeto skylėms kamšyti, tačiau svarstytinus ateityje. Vyriausybės darbo grupės parengtas kovos su kontrabanda priemones vakar D.Grybauskaitė pavadino popierinėmis.

A.Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius problemų dėl Vyriausybei išsakytos kritikos nemato. D.Grybauskaitės priekaištus jis įvertino kaip įprastus darbinių nuomonių skirtumus.

Politologai įžvelgia kibirkščių tarp D.Grybauskaitės ir A.Kubiliaus. Prezidentės ir premjero atstovai tai neigia. „Ten, kur Vyriausybė padarė reikšmingų darbų, prezidentė pripažįsta jų naudą ir efektyvumą. Kur sprendimų nėra, tiesiai sako, kad jie nepadaryti, ir reikalauja juos atlikti“, – apie griežtesnę D.Grybauskaitės retoriką „Lietuvos žinioms“ sakė L.Balsys.

A.Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius problemų dėl Vyriausybei išsakytos kritikos nemato. D.Grybauskaitės priekaištus jis įvertino kaip įprastus darbinių nuomonių skirtumus.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnui Jurgiui Razmai taip pat neatrodo, kad tarp krašto lyderių radosi nesutarimų. Jo įsitikinimu, kalbėdama apie taupymo planą D.Grybauskaitė paprasčiausiai priminė Vyriausybei, kad dar liko nepadarytų darbų.

Opozicinės Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus nuomone, D.Grybauskaitės kritika Vyriausybei – pelnyta. Esą artėjant terminui, iki kurio buvo sutarta paruošti priemonių planą, kaip kompensuoti sumažintas pensijas, pasiūlymų dar nėra. A.Butkevičiaus nuomone, premjero postą išsaugoti norinčiam A.Kubiliui teks nuryti karčią kritikos piliulę ir nusileisti prezidentei.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad politologė Lidija Šabajevaitė įžvelgia tam tikrų kibirkščių tarp D.Grybauskaitės ir A.Kubiliaus. Esą iki šiol prezidentė į Vyriausybės darbą žiūrėjo švelniai, stengėsi viešai nekritikuoti, nes manė, kad ji sugebės susidoroti su problemomis. Politologas Tomas Janeliūnas taip pat pastebi, kad prezidentės ir Vyriausybės vizijos, kaip spręsti kilusias problemas, vis labiau skiriasi. Anot jo, rimtų nesutarimų išvengti norinčiam A.Kubiliui teks atsižvelgti į prezidentės nuomonę ir ieškoti kompromisų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius