-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 01

Įtarimai nepasitvirtino: lietuviai kiaulių gripu neužsikrėtė(atnaujinta 19.04 val., nuotraukos)

Ketvirtadienį 17 val. 10 min. Iš Panevėžio visuomenės sveikatos centro (PVSC) Užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės centras (ULPKC) gavo pranešimą apie tris įtariamus gripo atvejus. Penktadienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija naujienų agentūrą BNS informavo, kad panevėžiečių šeimos mėginiuose kiaulių gripo viruso nerasta.
Vaistinė
Vaistinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

PVSC gavo skubų pranešimą iš VŠĮ Panevėžio miesto poliklinikos apie tris suaugusius pacientus, kuriems įtariamas gripas, teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Vienas iš pacientų ketvirtadienį grįžo iš JAV. Susirgo balandžio 19 d. prieš išskrisdamas į namus. Grįžęs į Lietuvą kosėjo, jautė bendrą silpnumą, temperatūros nematavo, niekur nesikreipė.

Balandžio 24–25 dienomis susirgo žmona ir duktė. Visa šeima kreipėsi į šeimos gydytoją. Poliklinikoje, įtarus gripą, nukreipti į VŠĮ Panevėžio infekcinę ligoninę konsultacijai. Mėginiai tyrimui nusiųsti į AIDS centro virusologijos laboratoriją.

Pagal Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro apibrėžimą naujo tipo gripo atvejis nustatomas pagal klinikinius, laboratorinius ir epidemiologinius kriterijus. Susirgimai skirstomi į įtariamą, galimą ir patvirtintą naujo tipo gripo viruso atvejį.

Įtariamas atvejis yra tuomet, kai bet kuris į gydymo įstaigą kreipęsis asmuo atitinka klinikinius ir epidemiologinius kriterijus (karščiuoja, yra buvęs rizikos šalyje ar kontaktavęs su toje šalyje buvusiu ir naujo tipo gripo virusu užsikrėtusiu asmeniu).

Galimas atvejis yra tuomet, kai asmuo ne tik atitinka klinikinius ir epidemiologinius kriterijus, bet ir laboratoriniais tyrimais išskirtas A tipo gripo virusas.

Patvirtintu atvejis laikomas tuomet, kai naujo tipo gripo virusas patvirtintas laboratoriškai.

15min.lt primena, kad dar vieno lietuvio, balandį viešėjusio Meksikoje, tyrimai į laboratoriją Londone išsiųsti trečiadienį. AIDS centro virusologinėje laboratorijoje Vilniuje iš Meksikoje viešėjusio Lietuvos piliečio mėginio išskirtas A tipo gripo virusas.

Kaip praneša Lietuvos radijas, lietuviui tyrimų rezultatų dar teks palaukti. Jie turėtų paaiškėti sekmadienį arba pirmadienį.

Atnaujinta 18.44 val. Sveikatos apsaugos ministerija naujienų agentūrą BNS informavo, kad panevėžiečių šeimos mėginiuose kiaulių gripo viruso nerasta.

Atnaujinta 19.04 val. Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad ir kitas lietuvis gali būti ramus: iš Londono gautas atsakymas, kad vadinamojo kiaulių gripo viruso mėginiuose nerasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius