Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Jamaikoje tūpdamas nuo tako nuslydo keleivinis lėktuvas (papildyta 16.29 val., VIDEO)

JAV oro bendrovės „American Airlines“ laineris, kuris skrido iš Majamio į Kingstoną, antradienį sudužo tūpdamas per smarkų lietų, pranešė laikraštis „The Jamaica Observer“.
„American Airlines“ lėktuvas
„American Airlines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lėktuvas

„American Airlines“ 331-ojo skrydžio lėktuvas sudužo, kai apie 22 val. vietos (trečiadienį 5 val. Lietuvos) laiku mėgino nutūpti Kingstone esančiame Normano Manley tarptautiniame oro uoste per smarkią liūtį, nurodė dienraštis. 

„Lėktuvas nukrito ir sudužo beveik priešais mane“, – keleivė Naomi Palmer sakė „The Jaimaica Observer“. 

Papildyta 10.00 val. JAV oro bendrovės „American Airlines“ keleiviniam laineriui antradienį Jamaikos sostinės Kingstono oro uoste tūpimo metu patyrus avariją, buvo sužeista 40 žmonių, pranešė Jamaikos informacijos ministras Darylas Vazas.

„American Airlines“ atstovas Charley Wilsonas pranešė, kad iš Majamio atskridęs lėktuvas nesugebėjo sustoti ant tūpimo tako ir nuo jo nuslydo, tačiau vėliau saugiai sustojo.

Pasak atstovo, „American Airlines“ 331-ojo reiso laineris pakilo iš Majamio tarptautinio oro uosto antradienį 20 val. 52 min. vietos (trečiadienį 3 val. 52 min. Lietuvos) laiku. Kingstone esančiame Normano Manley tarptautiniame oro uoste jis turėjo nutūpti 22 val. 27 (trečiadienį 5 val. 27 min. Lietuvos) laiku.

Ch.Wilsonas nurodė, kad lėktuvu skrido 148 keleiviai ir šeši įgulos nariai.

Kingstono policijos pareigūnas O'Neilas Hindsas sakė, kad oro uoste buvę policininkai pranešė, jog lėktuvas nuriedėjo nuo tūpimo tako galo.

Pasak jo, sužeistieji buvo išvežti į ligoninę, tačiau jų skaičiaus ir būklės pareigūnas nežinojo. Jis pridūrė, kad lėktuvas buvo apgadintas, tačiau nesubyrėjo.

Televizijos „TV Jamaica“ vadovas Miltonas Walkeris citavo vieną vietos pareigūną, kuris patvirtino, kad keturi žmonės buvo sunkiai sužaloti, tačiau dauguma kitų buvo tik lengvai sužeisti.

Plačiau apie lėktuvo avariją skaitykite CNN.

Papildyta 16.29 val. Pranešama, kad per lėktuvo avariją sužeistas 91 žmogus. Tiesa, daugelio šių žmonių sužeidimai nėra sunkūs, kai kurie iš ligoninės paleisti namo. Daugiausia žmonių patyrė kaulų lūžius, sumušimus.

VIDEO: BREAKING NEWS: American Airlines 737 Crash

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius