Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2010 09 16

Jaunas. Imlus. Iniciatyvus. Kodėl darbo negaunu?

Darbštaus jaunimo, kuris norėtų įsidarbinti ir turėti savų pinigų, netrūksta. Tačiau iš Statistikos departamento duomenų matyti, kad daugiau nei kas trečias 15–24 metų amžiaus asmuo šiuo metu darbo neturi. Kodėl dirbti norintiems ir iniciatyviems jaunuoliams sunkiai sekasi darbo paieškos? Kokios pagrindinės problemos, su kuriomis jie susiduria darbo ieškodami?
Nedarbas
Nedarbas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Darbas Nedarbas

Pasak darbo paieškos portalo CVbankas.lt respondentų, dažniausia problema – darbdavių reikalavimas turėti patirties. Dauguma siūlančiųjų darbą akcentuoja, kad kandidatai turėtų turėti tam tikros srities darbo patirties, neretai nurodoma, kelerių metų patirtis reikalinga. Darbo ieškantieji tuomet nuogąstauja, kad negaudami darbo negali tos patirties įgyti. Tačiau patys jaunuoliai linkę vieni kitiems patarti – negaunant darbo dėl patirties trūkumo, CVbankas.lt respondentai pataria pasisiūlyti darbdaviams bandomuoju laikotarpiu padirbėti nemokamai, dirbti savanoriais ar kt. ir taip įgyti patirties.

Taip pat darbo ieškantis jaunimas akcentuoja, kad šiuo metu darbdaviai reikalauja mokėti kelias užsienio kalbas. Nors anksčiau pakakdavo vienos, ypač anglų, kalbos, tačiau paskutiniu metu vis daugiau darbdavių pageidauja, kad kandidatas turėtų rusų ar netgi lenkų kalbų žinių.

Kai kurie darbo ieškantieji pastebi, kad neretai darbdaviai už minimalų atlygį reikalauja atlikti kelių pareigybių užduotis arba kad kelia itin aukštus reikalavimus netgi itin paprastiems darbams. Likusieji pasigenda darbo pasiūlymų pusei darbo dienos, teigia, kad kai kuriuose darbo skelbimuose darbdaviai neteisingai suformuluoja patį darbo pasiūlymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius