-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 06

Jaunimas „prausė“ Kauno merą (nuotraukos, papildyta 14.15 val.)

Atostogaujančiam Kauno merui Andriui Kupčinskui ramiai pailsėti ir pasimėgauti vasaros malonumais neleidžia politiškai aktyvus jaunimas. Ketvirtadienį vidurdienį prie Kauno miesto savivaldybės pagrindinio pastato Kauno liberalaus jaunimo nariai surengė viešą akciją „Nuprauskime Kauno merą“.
Kauno liberalus jaunimas "plauna" merą
Kauno liberalus jaunimas „plauna“ merą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ant savadarbio plakato nupieštą simbolinį Kauno mero portretą jaunimas nuplovė vandeniu. O popierinius plakatus, ant kurių buvo užrašyti kreipimaisi ir pastabos, skirtos Kauno merui, jaunuoliai buvo užsikabinę ant kūno. Vandens šautuvais nuplauti miesto vadovą vaizduojantį piešinį galėjo ir praeiviai. Kai kurie pasiūlymo neatsisakė.

Skambiai pavadintos akcijos organizatoriai tikino nesiekiantys asmeniškai įžeisti Kauno vadovo. Pagrindinis akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į miesto mero bei konservatorių partijos vykdomą politiką Kaune, kuri, jaunimo akimis, yra netinkama. Pirmiausia – trūksta priimamų sprendimų viešinimo.

Neturėjome tikslo įžeisti mero, – teigė akcijos organizatoriai.

„Pagrindinis akcijos siekis – paskatinti kauniečius pilietiškai dalyvauti miesto gyvenime ir domėtis, kokius sprendimus priima jo valdžia. Tačiau greta to norime priminti dabartinės valdžios, kurios dauguma – konservatoriai, ir konkrečiai Kauno mero padarytas netinkamus sprendimus. Meras gali kalbėti, ką nori, tačiau klaidų yra: stadioną Kaunas atidavė Vilniui, kai kuriose savivaldybės įmonėse dirba išskirtinai konservatoriai, mero giminaičiai taip pat proteguojami, be to, neseniai buvo slaptas susitikimas su „Gazprom“ atstovu“, – pastebėtas miesto valdžios ir konkrečiai mero klaidas vardijo Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas Edgaras Stanišauskas.

Meras neigia kaltinimus

Dar prieš prasidedant akcijai Kauno miesto savivaldybė išplatino atostogaujančio A.Kupčinsko nuomonę apie akciją ir jos rengėjų deklaruojamus tikslus. Pasak mero, liberalaus jaunimo akcijos organizatorių priekaištai dėl savivaldybės veiklos viešumo skamba keistokai. 

„Galbūt liberalus jaunimas supainiojo šios ir praėjusios kadencijos miesto tarybos veiklas. Matyt,  jau pamiršta, kad būtent šioje kadencijoje Kauno miesto savivaldybė pirmoji Lietuvoje pradėjo tiesiogiai transliuoti miesto tarybos posėdžius, juos taip pat transliuoja viena vietos televizija. Be to, savivaldybės informacija nuolat operatyviai pateikiama svetainėje www.kaunas.lt ir kitose informacijos priemonėse. Atrodo, kad liberalus jaunimas pats tingi ieškoti informacijos ar dalyvauti atviruose tarybos posėdžiuose, kur priimami miestui ir miestiečiams svarbūs sprendimai“, – teigė A.Kupčinskas.

Kauno vadovas taip pat atkreipė dėmesį į jaunimo priekaištus dėl pernelyg didelio savivaldybės darbuotojų skaičiaus: „Būtent šią kadenciją prasidėjo ir rudeniop bus tęsiamas didžiausio leistino savivaldybės darbuotojų skaičiaus mažinimas. Tuo tarpu ankstesnėse kadencijose darbuotojų tik daugėjo ir daugiausia liberalaus centro frakcijos pastangomis.“

Pakvies į viešą diskusiją

Atostogų metu kasdien bėgioju arba važinėju dviračiu, todėl tenka dažnai lįsti į ežerą arba vakare į pirtelę. Todėl manęs nereikia nuprausti, – šmaikštavo Kauno meras.

A.Kupčinskas pakomentavo ir skambųjį akcijos pavadinimą. „Dėl prausimosi galiu pasakyti, kad atostogų metu kasdien bėgioju arba važinėju dviračiu, todėl tenka dažnai lįsti į ežerą arba vakare į pirtelę. Todėl manęs nereikia nuprausti. Manyčiau, kad reikia prausti tuos, kurie patys vengia tai daryti. O tokių Kauno valdžioje tikrai būta!“ – teigė A.Kupčinskas.

Šiuo metu ne Kaune atostogaujantis miesto vadovas, grįžęs į darbą,  ketina pasikviesti Kauno liberalaus jaunimo atstovus į savivaldybę ir viešai padiskutuoti. Planuojama, kad toks susitikimas vyks kitą savaitę. Kauno mero atostogos tęsis iki rugpjūčio 11 dienos. 

Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas E.Stanišauskas teigė tikrai dalyvausiąs susitikime su Kauno vadovu. Prieš tai jis dar ketina pasigilinti į aktualiausias miesto problemas.

Papildyta 14.15 val.: Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas E.Stanišauskas prašė informuoti visuomenę, jog akcijos rengėjai nėra niekaip susiję su joje dalyvavusiu Lietuvos laisvės sąjungos lyderiu Vytautu Šustausku. „Jis akcijoje šalia mūsų atsidūrė atsitiktinai. Neturime su juo jokių bendrų reikalų ir tikslų", – tikino Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius