Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

KAM leido V.Tutkui Turniškėse nuomotis namą už 185 litus per mėnesį

Krašto apsaugos ministerija (KAM) buvusiam kariuomenės vadui Valdui Tutkui leido tarnybines gyvenamąsias patalpas prestižiniame sostinės Turniškių mikrorajone nuomotis už 1 100 litų per pusmetį, arba vidutiniškai už 185 litus per mėnesį.
Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus
Valdas Tutkus / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tuo metu pati ministerija už pastato priežiūrą šias paslaugas teikiančiai įmonei sumokėjo 22 tūkst. litų.

Pasak ataskaitos, tarnybinėse gyvenamosiose patalpose buvusiam Lietuvos kariuomenės vadui ministrės R.Juknevičienės įsakymu leista gyventi iki 2010 metų birželio 30 dienos kiekvieną mėnesį mokant KAM Ūkio tarnybos patvirtintą nuomos mokestį. Vidutiniškai jis siekė 185 litus.

Vis dėlto krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė tikina, kad ministerija dėl to nuostolių napatyrė, nes V.Tutkus, užuot namui stovėjus tuščiam, bent sumokėjo mokesčius už šildymą.

„Per 2009 metų liepos–gruodžio mėnesius už pastato nuomą gauta 1 110,68 litų pajamų, o ministerijos Ūkio tarnyba tuo laikotarpiu už inžinerinės įrangos, teritorijos priežiūros, eksploatavimo ir aptarnavimo darbus šias paslaugas teikiančiai įmonei sumokėjo 22 569,10 lito“, – rašoma gegužės pabaigoje paskelbtoje Valstybės kontrolės atlikto KAM finansinio audito ataskaitoje.

Pasak ataskaitos, tarnybinėse gyvenamosiose patalpose buvusiam Lietuvos kariuomenės vadui ministrės R.Juknevičienės įsakymu leista gyventi iki 2010 metų birželio 30 dienos kiekvieną mėnesį mokant KAM Ūkio tarnybos patvirtintą nuomos mokestį. Vidutiniškai jis siekė 185 litus.

Kaip pabrėžia Valstybės kontrolė, už pastato Turniškių gatvėje inžinerinės įrangos, teritorijos priežiūros, eksploatavimo ir aptarnavimo darbus KAM kiekvieną mėnesį moka šias paslaugas teikiančiai įmonei apie 4 tūkst. litų.

„Todėl ministerijos Ūkio tarnybos apmokamos minėtų tarnybinių gyvenamųjų patalpų eksploatavimo ir aptarnavimo išlaidos daugiau nei 20 kartų viršijo už šių patalpų nuomą gautas pajamas. Tai vertiname kaip neekonomišką lėšų naudojimą“, – teigiama ataskaitoje.

Ministerija BNS pranešė, kad V.Tutkus tarnybiniame name Turniškėse gyveno iki gegužės 25 dienos ir nuo 2010 metų sausio už gyvenimą jame KAM sumokėjo 933 litus. Tuo tarpu KAM bendrovei „Tukompa“ už „reprezentacinio komplekso priežiūrą“ nuo per tą patį laikotarpį sumokėjo daugiau nei 19 tūkst. litų.

KAM teigimu, krašto apsaugos sistemos tarnybinių butų nuomos mokesčiai apskaičiuojami pagal 2008 metų birželį tuometinio ministro patvirtintą tvarką.

R.Juknevičienė BNS aiškindama šį sprendimą teigė, jog ministerija dėl tokio sandorio nuostolių nepatyrė.

„Ne tik kad nėra nuostolių, bet namas prižiūrimas, gyvenamas, kūrenamas. Vis tiek žiemą būtų reikėję apšildyti, tai už šildymą sumokama“, – kalbėjo KAM vadovė.

Paklausta ar, jos nuomone, už tokią kainą rinkoje būtų galima išsinuomoti panašų būstą Turniškėse, R.Juknevičienė atsakė: „Manau, kad ne, bet buvo buvusio kariuomenės vado prašymas. Kaip man aiškino, jis statosi namą ir jam reikėjo dar laiko.“

Pasak ministrės, KAM negali pardavinėti savo turto, o turi atiduoti jį į Turto banką arba Valstybės turto fondą. Jos teigimu, šiuo metu ministerijoje ruošiami dokumentai, pagal kuriuos numatoma apskritai atsisakyti tarnybinių butų.

„KAM patikėjimo teise šiuo metu valdo tik vieną gyvenamąjį namą Turniškėse, t. y. Turniškių g. 37 (kur ir gyveno V.Tutkus – BNS), tačiau jis šiuo metu taip pat perduodamas Valstybės turto fondui“, – teigiama ministerijos atsakyme BNS.

V.Tutkus iš kariuomenės vado pareigų Seimo buvo atleistas 2009 metų birželio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius