-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 17

Kauną nuo šiukšlių išvadavę „Darom 2011“ rengėjai: „Čia daugiau nebėra ką tvarkyti“

Nors akcijos „Darom 2011“ organizatoriai Kaune laukė bent 5 tūkst. talkininkų, ketvirtą kartą vykusioje švarinimosi šventėje pasirodė tūkstančiu mažiau miestiečių.
Tvarkymosi akcija
Tvarkymosi akcija. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nepaisant to, Kaunas buvo iškuoptas kaip reikiant, – tvirtino akcijos „Darom 2011“ Kauno regiono koordinatorius Nemunas Tumavičius. – Didžiausi darbai vyko Aleksote. Ten vietoj iš anksto skelbtų keturių oficialių taškų galiausiai pasidarė beveik dvidešimt“.

Kalbėdamas apie kitas miesto vietas, N.Tumavičius išskyrė Lampėdžių ežerą, iš kurio dugno nardymo įranga pasirūpinę savanoriai ištraukė krūvas tuščių butelių bei kitų šiukšlių. Vienas iš akcijos rengėjų taip pat paminėjo netoliese Kauno marių einantį Marijampolės plentą bei kitas Petrašiūnų mikrorajono vietas – čia švarinimosi šventės dalyviai surinko beveik 10 tonų senų padangų.

Siekdami išvengti praėjusių akcijų metu pasitaikydavusių nesusipratimų, kuomet savo rūsius bei kiemus išsikuopę kauniečiai šiukšles palikdavo tiesiog pakelėse, „Darom 2011“ rengėjai šįkart naudojo specialiai pažymėtus žalius maišus.

„Pernai ir užpernai žmonėms šiukšles palikus gatvelėse prie savo namų, paskui būdavo šnekama, kad akcijos organizatoriai neišveža šiukšlių ir taip teršia miestą. Dabar bus galima labai aiškiai atskirti, kur yra mūsų surinktos šiukšlės, o kur – akcijoje nedalyvavusių gyventojų“, – pabrėžė N.Tumavičius.

Anot kauniečio, tikslus „Darom 2011“ dalyvių surinktų šiukšlių kiekis turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis, kuomet bus gauti duomenys iš atliekas priėmusio sąvartyno.

„Kitais metais pagal tą patį modelį nebelabai galėsime dirbti, nes Kaune nebelabai liko ką ir tvarkyti. Kad ir šiemet tų pačių nelegalių sąvartynų reikėjo gerai paieškoti. Tose vietose, kurias sutvarkėme pernai, sąvartynai nebeatsinaujino. Kitąmet norėtume gyventojus susodinti į autobusus ir išvežti į už miesto esančius miškus“, – planais dalijosi akcijos Kauno regiono koordinatorius.

Šių metų švarinimosi šventės metu aplinką tvarkę vilniečiai rado vyro lavoną bei išardytą ginklą. Ar Kaune buvo panašių radinių? „Pernai radome Drąsiaus Kedžio kūną. Nutarėme, kad šito radinio mums užteks keliems metams į priekį“, – juokavo N.Tumavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius