Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 28

Kaunas sulaukė beveik tūkstančio vilniečių, panorusių nemokamai atvažiuoti į antrąjį Lietuvos miestą

Beveik tūkstantis – prognozuojama, kad tiek vilniečių šeštadienį atvažiuos į Kauną nemokamai, pasinaudoję Kauno miesto savivaldybės pasiūlymu švęsti Vilniaus gimtadienį Kaune. Maždaug 350 žmonių į buvusią laikinąją sostinę atvažiavo specialiai šiai progai užsakytais „Kautros“ autobusais, kiti – reguliariojo reiso autobusais, prieš tai stotyje atsiėmę specialius kvietimus-dovanas.
Kauno autobusų stotyje sutinkami vilniečiai
Kauno autobusų stotyje sutinkami vilniečiai / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Tai ne-re-a-lu!“ – taip idėją pasikviesti vilniečius į Kauną apibūdino vienas iš autobusu iš Vilniaus atvažiavusių keleivių. Pasak Manto, kuris į buvusią laikinąją sostinę atvyko su grupe draugų, Kaune jis lankosi gana dažnai. Tačiau šįkart tiesiog negalėjo likti namuose:

„Juk studentams (o mes tokie!) nemokami dalykai visada įdomūs“, – sakė jis.

Proga nemokamai atvažiuoti į Kauną ir čia sudalyvauti įvairiose ekskursijose bei pasinaudoti kavinių, restoranų suteikiamomis nuolaidomis pasinaudojo ir pensininkų Juozo bei Aldonos pora.

VIDEO: Neįprasta dovana: vilniečiai savo miesto gimtadienį šventė Kaune

„Kaune nebuvau gal dešimt metų, gal dar ilgiau. Girdžiu, kad miestas pasikeitęs. Reikia patikrinti!“, – puikiai nusiteikęs kalbėjo Juozas, skubėjęs prie informacinio stendo rinktis lankstinukų. Jis sakė ketinantis į Kauną dar sugrįžti: „Jei labai patiks, atvažiuosiu ir kitą savaitgalį“, – juokavo jis.

Atvykusius vilniečius Kauno autobusų stotyje kauniečiais pasitiko su šokiais ir muzika:

„Aš sakau, kad mes į Kauną atvežėme ne kelis šimtus žmonių, bet kelis šimtus šypsenų. Ar jūs matėte, kokie jie visi laimingi?“ – keleivius naujojoje Kauno autobusų stotyje pasitikęs sakė bendrovės „Kautra“ direktorius Gintautas Pakusas. Šeštadienį kelionėms iš Vilniaus į Kauną bendrovė skyrė 15 reguliariojo reiso autobusų bei dar 5 papildomus.

Kauno vicemeras Povilas Mačiulis tikino, jog daugeliui ši kelionė bus atradimas, kad Kaunas stipriai pasikeitė į gera.

„Manau, kad užsimegs daug įvairių kitų (draugystės – aut. past.) formų. Sunku pasakyti, ar vilniečiai sugrįš. Jei jie atras gerus Kauno dalykus, istoriją, unikalumą, tikrai norės dažniau atvykti“, – sakė P.Mačiulis

Susipažinti su istorija miesto svečiai šeštadienį galės nemokamose ekskursijose. Tiesa, jau iki šeštadienio jos buvo perpildytos. Suorganizuotos kelios papildomos, tačiau vietų jose taip pat nebėra. Tad paskutinę minutę „išokę“ į specialiuosius autobusus, vežančius į Kauną, nebeturės progos apžiūrėti miestą su gidu.

Tačiau jų lauks daugybė kitų miesto objektų, taip pat ir pramogų, maitinimo įstaigų, kurios vilniečiams visą šeštadienį siūlys specialias nuolaidas. Jas garantuos turima skrajutė bei vilniečio kortelė.

„Norime, kad kauniečiai didžiuotųsi būdami kauniečiais. Nėra geresnių ambasadorių kaip žmonės, patyrę gerus dalykus, Tai tie žmonės, kurie šiandien bus Kaune, grįš namo ir pasakos, kaip čia gerai. Nuomonių gali būti įvairių. Bet aš tikiu Kaunu, man Kaunas – pats gražiausias miestas. Manau, žmonės tą pajaus. Kauniečiai labai laukia svečių, tai jie neleis pasijusti prastai. Jie ir sudarys tą dvasią“, – sakė „Kaunas INN“ vadovė Ugnė Urniežiūtė.

Priminsime, kad Kaunas trečiadienį pasveikino Vilnių ir visus vilniečius su 694-uoju miesto gimtadieniu bei pakvietė šeštadienį į nemokamas keliones autobusais maršrutu Vilnius–Kaunas, nemokamas išskirtines ekskursijas bei nuolaidas Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose.

Švęsti 694-ojo Vilniaus gimtadienio į Kauną nuo pat ryto pradėjo plūsti šimtai vilniečių – Vilniaus autobusų stotyje nutįso eilės. Iki 8.30 val. jau buvo išdalinti 350 bilietų, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Kauno sav. nuotr./Vilniečiai plūsta į Vilniaus autobusų stotį nemokamų bilietų į Kauną
Kauno sav. nuotr./Vilniečiai plūsta į Vilniaus autobusų stotį nemokamų bilietų į Kauną
Kauno sav. nuotr./Vilniečiai plūsta į Vilniaus autobusų stotį nemokamų bilietų į Kauną
Kauno sav. nuotr./Vilniečiai plūsta į Vilniaus autobusų stotį nemokamų bilietų į Kauną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius