Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 14

Kauno muziejai skelbia „Muziejų naktį“ (nuotraukos)

Kauno muziejininkai vėl kviečia miesto gyventojus panaktinėti – šeštadienį iki vėlaus vakaro kauniečių lauks „Muziejų nakties“ renginiai.
Tarptautinės muziejų nakties metu IX forte jau ne pirmus metus atkuriamas istorinio karo fragmentas. Praėjusių metų akimirka.
Tarptautinės muziejų nakties metu IX forte jau ne pirmus metus atkuriamas istorinio karo fragmentas. Praėjusių metų akimirka. / Organizatorių nuotr.

Istoriją puoselėjantis IX forto muziejus į savo prieigas nebe pirmus metus įsileidžia karo istorijos entuziastus. Šeštadienį IX forte vyks renginys, kuris nukels į praeito amžiaus pradžios ir vidurio įvykius. Žadama, kad mūšių inscenizacijose dalyvaus apie 100 karo istorijos klubų atstovų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Jie surengs 2 teatralizuotus vaidinimus-mūšius: vienas atkurs 1915-aisiais Kauno apylinkėse vykusius susidūrimus tarp kaizerinės vokiečių armijos ir carinės Rusijos kareivių, kitas – 1944 metais vokiečių pėstininkų bandymą sulaikyti rusų armijos veržimąsi iš Rytų. Renginyje bus naudojami autentiški ginklai, karinė pasaulinių karų technika, uniformos, o įspūdį sustiprins pirotechnikos efektai. Kaip įprasta „Muziejų naktyje“, į „karo lauką“ patekę žiūrovai galės ne tik stebėti mūšių rekonstrukcijas, bet ir pasivaikščioti po IX forto tunelius.

Forte bus atidarytos ir nuotraukų parodos: „Kai patrankos tyli“ (apie Pirmojo pasaulinio karo rusų bei vokiečių karių laisvalaikį) bei „Vyrai „žaidžia“ karą“ (akimirkos iš 2009 m. Kauno IX forto muziejuje vykusios muziejų nakties)“.

Karo muziejuje – meno projektai

„Muziejų nakties“ renginiai pasieks ir Vytauto Didžiojo karo muziejų. Jo darbuotojai šiemet pristato meninę programą, kurioje – įvairūs koncertai, spektakliai. Muziejininkai tikisi, kad iki soties pasimėgavę šiais reginiais, naktinėtojai užsuks ir į muziejaus ekspozicijų salę, kurioje taip pat yra ką pamatyti. 18–24 val. muziejaus sodelyje vyksianti „Muziejų naktis“ prasidės tradiciškai – artilerijos pabūklo salvėmis. Po jų žiūrovų dėmesio prašys Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų teatro studija „Teatrapilis“, folkloro ansamblis „Visi“ bei sutartinių giedotojų grupė „Trys keturiose“. Kartu su aktoriais ir dainininkais bus sutikta karinių-istorinių dainų kompaktinė plokštelė „Išjoj brolis karelin“. Vakarinėje programoje – kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus varpų koncertas. 22 val. renginį pratęs Kauno šokio teatro „Aura“ atlikėjai.

Veiksmas VDU erdvėse

Šeštadienį durys lankytojams bus atviros ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) S. ir S. Lozoraičių muziejuje, „Menų centre“ bei menų galerijoje „101“.

Anksčiausiai lankytojų lauks S. ir S.Lozoraičių muziejus (K.Donelaičio g. 58). 17 val. susidomėjusieji čia galės paklausyti paskaitos „Diplomatai: nuo menininko iki profesionalo“. Renginio metu atgis ir istoriniai personažai – panorėjusieji galės nusifotografuoti ar tiesiog pasilabinti su tarpukario Lietuvos ministrais, kuriuos įkūnys VDU studentai.

Kiek vėliau lankytojų lauks VDU menų galerija „101“ (Laisvės al. 53), kurioje bus galima pažinti Korėjos kultūrą. 20 val. praeivius prie galerijos pasitiks tradiciniais korėjietiškais drabužiais pasipuošusios merginos, kurios pakvies į VDU „Hallyu“ klubo paskaitą apie Korėjos muzikos istoriją. 21 val. vyks filmo „Karalius ir klounas“ peržiūra, diskusijos, bus galima pasimokyti gaminti korėjietiškų patiekalų.

Nuo 22 val. kauniečiai galės užsukti į VDU „Menų centrą“ (S.Daukanto g. 28), kuris tuo metu gyvens „Video atmosferoje“ ir kvies apžiūrėti menininkų video projekcijas. Lankytojai taip pat bus kviečiami pabendrauti „video atmosferoje“, sužaisti vieną kitą stalo žaidimų partiją ar tiesiog pavartyti skaityklos leidinius prie puodelio karšto gėrimo. „Menų centras“ dirbs iki 3 val. nakties.

Šeštadienį prasidėję Tarptautinei muziejų dienai skirti renginiai bus pratęsti kituose miesto muziejuose ateinančią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius