-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 08

Konservatoriai Rokui Žilinskui siūlo kelti savo kandidatūrą Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) siūlo Seimo Atominės energetikos komisijos pirmininkui Rokui Žilinskui savo kandidatūrą per rinkimus kelti Zarasų-Visagino apygardoje, rašo „Lietuvos žinios“.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / LNK nuotr.

Per pastaruosius kelerius Seimo rinkimus nesėkmes šioje rinkimų apygardoje patirdavę konservatoriai nežada čia kelti TS-LKD kandidato. Apie kandidatavimą šioje rinkimų apygardoje pasiūlyta pagalvoti nepartiniam Seimo TS-LKD frakcijos naujokui R.Žilinskui. Jis esą visuomenei gerai žinomas, be to, garsėja kaip energetikos ministro Arvydo Sekmoko aktyvus gynėjas.

Pats R.Žilinskas prisipažino, kad per kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus jis tikrai žada bendradarbiauti su TS-LKD. Parlamentaras prasitarė svarstantis galimybę kandidatuoti Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje. Esą ji yra viena iš kelių, kurias jam pasiūlė konservatoriai. Kada apsispręs, kur kelti savo kandidatūrą, R.Žilinskas pasakyti negalėjo. Anot jo, tai reikalauja kruopščios analizės ir rimto apmąstymo.

„Išsamių pasvarstymų, ką doro galėčiau nuveikti tam tikros rinkimų apygardos žmonėms, kokie yra jos poreikiai ir kaip juos patenkinti. Į vieną tašką žemėlapyje tikrai nesu bedęs piršto“, – aiškino parlamentaras.

TS-LKD atsakingojo sekretoriaus Raimundo Aleknos teigimu, R.Žilinskui Zarasų-Visagino rinkimų apygarda turėtų būti priimtina dėl kelių priežasčių. Šis parlamentaras domisi atominės elektrinės klausimais, taip pat esą yra puikiai susipažinęs su situacija minėtame regione, socialinėmis jo problemomis.

Praktika, kai ne partijos nariams siūloma parama per rinkimus vienmandatėse apygardose, anot R.Aleknos, yra jau nusistovėjusi. Esą svarbu, kad tokie politikai laikytųsi vienodų, kaip ir partija, principų, vadovautųsi tomis pačiomis vertybėmis, o išrinkti į Seimą dalyvautų frakcijos veikloje.

Anot R.Aleknos, R.Žilinskas gali būti vienas iš kelių nepartinių kandidatų, kuriuos per kitus Seimo rinkimus rems TS-LKD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius