Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Konstitucinis Teismas nagrinės rentos skyrimo Kristinai Brazauskienei klausimą (atnaujinta 15.21 val.)

Konstitucinis Teismas pranešė, kad trečiadienį priėmė nagrinėti Seimo narių grupės prašymą ištirti Lietuvos Respublikos prezidento valstybinės rentos įstatymo kai kurių nuostatų konstitucingumą.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / BFL/Ričardo Grigo nuotr.

Seimo nariams kilo klausimas, ar pagrįstai renta turėtų būti skirta Algirdo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei.

Konstitucinis Teismas tirs, ar Lietuvos Respublikos prezidento valstybinės rentos įstatyme įtvirtinta mirusio respublikos prezidento sutuoktinio teisė gauti valstybinę našlių rentą neprieštarauja Konstitucijos 90 straipsniui, konstituciniams socialinės darnos, teisingumo ir teisinės valstybės principams.

Konstitucinis Teismas turėtų atsakyti ir į klausimą, ar tinkamai nustatyta, jog renta skiriama neatsižvelgiant į valdomą turtą.

Klausimų dėl rentos K.Brazauskienei skyrimo teisėtumo kilo svarstant teiginius, jog ji nebuvo A.Brazausko žmona, kai šis ėjo šalies prezidento pareigas, be to, ji valdo didelės vertės turtą.

Atnaujinta 15.21 val. Savo ruožtu Vyriausybė kol kas neapsisprendžia, ar skirti rentą K.Brazauskienei. Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas sakė, kad visa reikalinga medžiaga yra pateikta Vyriausybei ir rentos klausimas turėtų būti aptartas per pasitarimą. „Vyriausybė pasitars ir nuspręs, o kada Vyriausybė pasitars, čia jau ne vieno ministro klausimas“, – sakė D.Jankauskas.

Tuo tarpu premjeras Andrius Kubilius tikino, kad vertėtų palaukti, ką rentos klausimu pasakys Konstitucinis Teismas. „Kadangi Kontitucinis Teismas priėmė sprendimą svarstyti šį klausimą, gal nebūtų gerai, jeigu paskubėtume ir kokius nors sprendimus priimtume, o paskui Konstitucinis Teismas juos įvertintų kaip prieštaraujančius Konstitucijai“, – svarstė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius