Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

Dalia Grybauskaitė: apie Dainiaus Kreivio pateiktą pažymą nėra ką kalbėti

Apie ūkio ministro Dainiaus Kreivio pažymą, kuria esą įrodomas jam darytas spaudimas, susijęs su viešaisiais pirkimais, nėra ko kalbėti, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Apie pažymą nėra ko kalbėti. Tai nėra jokia oficiali pažyma. Visa informacija buvo pateikta, tai turi vertinti specialiosios tarnybos“, – antradienį žurnalistams sakė šalies vadovė.

Kaip jau buvo rašyta, premjeras Andrius Kubilius pirmadienį patvirtino iš D.Kreivio gavęs pažymą apie pažeidimus viešųjų pirkimų srityje. Ministras pirmininkas šiuos pažeidimus pavadino konkrečiais ir šokiruojančiais. A.Kubilius taip pat teigė, kad su minėta pažyma bus supažindinta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija ir ji nuspręs, kokių veiksmų imtis dėl ūkio ministro.

Pažymą D.Kreivys pateikė, kai  prieš kelias savaites virš jo susitelkė prezidentės D.Grybauskaitės rūstybės debesis ir pradėjo svyruoti jo postas. Šalies vadovė akcentavo, kad politikas negali kartu būti verslininkas ir dėl numanomo viešųjų bei privačių interesų supainiojimo pareiškė nepasitikėjimą D.Kreiviu.

Dėmesio ministras sulaukė, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei „Specializuota komplektavimo valdyba“. Pats D.Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Pirmadienį D.Grybauskaitei susipažinus su minėta pažyma, jos atstovas spaudai Linas Balsys žurnalistams sakė, esą tai yra „raštas, kuris buvo pateiktas be jokio oficialaus patvirtinimo ir kuriame tėra išvardyti faktai apie ūkio ministro patirtą spaudimą. Tačiau šis raštas neturi nieko bendra su tais faktais, kurie iškelti į viešumą dėl ministro viešųjų ir privačių interesų painiojimo“.

Tuo tarpu premjeras A.Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui ir jį gina. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius