-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 20

Kremliaus garbintojas iš Kintų Olegas Titorenka skundžiasi tapęs „liaudies priešu“

Rusijos propagandą skleidžiančiame portale „LifeNews“ pirmadienį pasirodė publikacija, kurioje „kovotojas už Lietuvą“ Olegas Titorenka pasakoja, kaip jam sunku gyventi mūsų šalyje.
Olegas Titorenka
Olegas Titorenka / Stop kadras

Straipsnyje teigiama, kad Europoje įsibėgėja prieš NATO nukreipti judėjimai. Masinių akcijų dalyviai, kurių skaičius neva siekia 40-70 tūkst. žmonių, pasisako prieš NATO aljanso plėtrą ir agresiją Donbase.

Publikacijoje nenurodoma, kurioje konkrečiai vietoje visa tai vyksta. Tačiau kadangi svarbiausias straipsnio herojus – Lietuvos pilietis O.Titorenka, „kovotojas už Lietuvos laisvę“, galima numanyti, jog masiniai judėjimai įsiplieskė Lietuvoje, nors čia NATO priešininkų mitingai nesutraukia nė kelių dešimčių dalyvių.

Tie, kurie bando kovoti už Lietuvos išsaugojimą, žmonės, kurie čia liko ir neemigravo į Vakarus, vadinami liaudies priešais, – „LifeNews“ skundžiasi vyras.

Propagandiniame straipsnyje teigiama, kad Kintuose gyvenantis vyras atvirai priešinasi NATO plėtrai ir ragina lietuvius sustabdyti nesantaiką su Rusija. Jis mano, kad Jungtinės Amerikos Valstijos stengiasi Lietuvą paversti savo kolonija. O tie, kurie su tuo nesutinka, sąmoningai juodinami ir bauginami.

„Tie, kurie bando kovoti už Lietuvos išsaugojimą, žmonės, kurie čia liko ir neemigravo į Vakarus, vadinami liaudies priešais“, – „LifeNews“ skundžiasi vyras.

Straipsnyje taip pat teigiama, kad dėl savo veiklos ir nuomonės O.Titorenka jau pateko į teisėsaugos nemalonę. Esą kovo 19 d. jį iš lovos išvertė policija, vyro namuose atlikusi kratą ir konfiskavusi kelis maišus knygų rusų kalba ir agitacinius plakatus.

Kremliaus žurnalistams O.Titorenka skundžiasi, kad praėjus mėnesiui nuo kratų jam nėra oficialiai pateikti kaltinimai, tačiau telefonu jis nuolat sulaukia grasinimų.

Kovo viduryje pareigūnai atliko kratas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Trakuose. Generalinė prokuratūra ir kriminalistai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos antikonstitucinės veiklos.

Kriminalistams pavyko nustatyti tinklą asmenų, kurie Lietuvoje organizuoja ir agituoja jaunimą netiesiogiai palaikyti prorusiškas partijas, judėjimus, organizuoti piketus prieš teisėtai išrinktą Lietuvos valdžią, narystę NATO ir Europos Sąjungoje. Taip pat – euro įvedimą ir kitus ekonominius, socialinius reiškinius. „Daugiausia antivalstybinių proklamacijų išplatinta Klaipėdoje, Tauragėje ir Jurbarke“, – teigė prokuroras Simonas Minkevičius.

 
VIDEO: Lietuvis Kremliaus politikos gerbėjas Olegas Titorenka pasiskundė „LifeNews“ žurnalistams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius