-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Kubilius: „Riaušėms ruoštasi iš anksto“ (atnaujinta 19.40 val.)

Premjeras Andrius Kubilius Žinių radijui pareiškė manąs, kad riaušėms buvo ruoštasi iš anksto. Prezidentas Valdas Adamkus įsitikinęs, kad valdžia ir žmonės turi palaikyti dialogą be langų daužymo.
Kubilius
Andrius Kubilius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pasak A.Kubiliaus, langų daužytojai buvo iš anksto tam pasirengę. Jis netiesiogiai leido suprasti, kad prie minios nuotaikų galėjo prisidėti ir riaušininkus paskatinti radikalios partijos „Frontas“ vadovas Algirdas Paleckis. Beje, per riaušes buvo sužeistas A.Paleckio pavaduotojas Antanas Čebatoriūnas. 

„Profsąjungų atstovai, manau, taip pat turi suvokti, kuo gali virsti tokios akcijos tokioje ypač jautrioje situacijoje. Tai turi būti rimta pamoka visiems“, – BNS penktadienį sakė A.Kubilius.

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog kurstantieji riaušes sostinėje prie Seimo rūmų „turės prisiimti visą atsakomybę“.

Adamkus  už civilizuotą valdžios ir visuomenės dialogą

Naujienų agentūra BNS praneša, kad prezidentas V.Adamkus pasisako už civilizuotą valdžios ir visuomenės dialogą. „Pasisakau už dialogą, kuris turėtų būti vedamas ne gatvių riaušėmis, susidūrimais, bet normaliu, ramiu dialogu tarp žmonių ir Vyriausybės“, – sakė prezidentas. Tačiau V.Adamkus teigė „iki tam tikro laipsnio“ pritariantis nuomonei, jos valdžia yra atitrūkusi nuo žmonių.

Pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, V.Adamkus nuolat informuojamas apie viešosios tvarkos pažeidimus. Prezidento nuomone, policija buvo pakankamai pasiruošusi mitingui.

Kirkilas ragina tartis

Po penktadienį vykusio profsąjungų organizuoto protesto, peraugusio į riaušes, socialdemokratai bei opozicijos lyderis Gediminas Kirkilas, palaikydamas profsąjungų reikalavimus, griežtai pasisako prieš smurtą ir atskirų protesto grupių išpuolius, teigiama Seimo pranešime spaudai.

Socialdemokratų nuomone, tokia padėtis susidarė todėl, kad valdantieji neatsižvelgė į profesinių sąjungų, nevyriausybinių organizacijų bei aktyvių Lietuvos piliečių nuomonę. Ne kartą socialdemokratai ragino valdančiuosius ieškoti dialogo su įvairiomis visuomenės grupėmis, tačiau nė nesiruošta jokiam dialogui. Konservatorių atstovai Rimantas Jonas Dagys ir Irena Degutienė profesinių sąjungų atstovus priėmė tik savaitės pradžioje, tuo tarpu Vyriausybės vadovas susitikti su protesto organizatoriais nei laiko, nei galimybių nerado.

Opozicijos lyderis G. Kirkilas dar kartą ragina Vyriausybę ir valdančiąją daugumą sėsti prie derybų stalo. Susidariusi padėtis turėtų būti sprendžiama trišaliu dialogu, kurio reikalavo profsąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius