Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

Lauras Bielinis: Vyriausybė neįvertino šešėlinės ekonomikos galios

Premjeras Andrius Kubilius su kitais ministrais antradienį parlamentarams atsiskaitė už Vyriausybės veiklą pastaraisiais metais. Politologas Lauras Bielinis 15min.lt sakė, kad per praėjusius metus Vyriausybė veikė kaip stabilizatorius. Tuo metu silpnoji ministrų kabineto pusė pernai buvo kova su šešėliu.
Lauras Bielinis
Lauras Bielinis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš manau, kad Vyriausybė visą savo energiją buvo nukreipusi ne tiek tam, kad sukurtų ką nors sudėtingo ir leidžiančio išeiti mūsų visuomenei ir valstybei iš krizės, kiek bandė stabilizuoti procesus, kurie natūraliai vyko tiek ekonomikoje, tiek socialiniame ir politiniame gyvenime. Taigi, mano galva, pastarieji metai gali būti įvardinti kaip metai, kai Vyriausybė veikė kaip stabilizuojanti gana sudėtingą padėtį visose gyvenimo srityse“, – kalbėjo politologas.

Paprašytas įvardinti, su kuo kovoti ministrų kabinetui sekėsi sunkiausiai, Lauras Bielinis įvardijo – su šešėline ekonomika.

„Silpnoji vieta yra ta, kad Vyriausybė neįvertino arba pernelyg lengvai įvertino šešėlinės ekonomikos galimybes. Šešėlinė ekonomika yra ta sritis, kur Vyriausybė nesugebėjo išspręsti problemų. Ji galbūt bandė kažką daryti, bet, mano galva, nieko neišėjo“, – sakė politologas.

Kita bėda, anot jo, yra ta, kad Vyriausybė nusisuko nuo tokio fenomeno kaip biurokratizmas valstybės tarnyboje ir visame administraciniame aparate apskritai.

„Šiuo atveju, mano galva, tas biurokratinis požiūris į visuomenę ar atskiras piliečių problemas yra toks, kad labai dažnai netgi gera iniciatyva nuskęsta tame biurokratiniame aparate“, – kalbėjo politologas.

Vyriausybės ataskaitą pristatydamas premjeras aiškino, kad svarbu yra taupyti, nepasiduoti pagundoms išlaidauti.

„Aš nesu ekonomistas, kad galėčiau sakyti, kokia koncepcija geresnė – taupymo ar tam tikrų naujų galimybių formavimo per mokesčių mažinimą ir panašiai. Bet esu tikras, kad kiekviena Vyriausybė turi nuosekliai laikytis vieno sprendimo, o ne blaškytis tarp kelių ir tokiu būdu nieko nerealizuoti. Mano galva, tam tikras nuoseklumo elementas šioje Vyriausybėje egzistavo“, – 15min.lt sakė L.Bielinis.

Vyriausybės ataskaitą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius