Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 05 31 /17:13

Lazdijų konservatoriai antrą kartą išteisinti dėl korupcijos ir piktnaudžiavimo tarnyba

Lazdijų rajono savivaldybės meras konservatorius Artūras Margelis antrą kartą švenčia pergalę teisme. Penktadienį Kauno apygardos teismas atmetė Kauno apygardos prokurorų apeliacinį skundą ir paliko galioti Marijampolės apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį.
Artūras Margelis
Artūras Margelis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Prokurorai siekė nuteisti ir net įkalinti politiką A.Margelį bei dar keturis aukštus Lazdijų rajono valdininkus, kaltindami juos korupcija, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu ir kyšio paėmimu.

„Neabejojau, kad teisybė triumfuos. Nuo šios istorijos pradžios neigėme savo kaltę, nes tai buvo akivaizdi politinio susidorojimo byla, ką netiesiogiai įrodė ir prokurorų skundą atmetęs apygardos teismas. Džiaugiuosi, kad teismai nepasidavė spaudimui ir bylą nagrinėjo objektyviai“, – iš karto po sprendimo paskelbimo telefonu 15min.lt sakė Lazdijų rajono meras A.Margelis.

Praėjusių metų lapkričio 16 dieną Marijampolės apylinkės teismas, išnagrinėjęs taip vadinamąją Lazdijų politikų korupcijos baudžiamąją bylą, išteisino konservatorius Lazdijų rajono savivaldybės merą A.Margelį, savivaldybės administracijos direktorių Gintautą Salatką, Investicijų skyriaus vedėją Vidmantą Pilvinį, nepartinį savivaldybės valdomos įmonės „Lazdijų šiluma“ direktorių Virgaudą Šerėną, o buvusį savivaldybės Architektūros skyriaus vedėją Petrą Selilionį pripažino kaltu dėl kyšio paėmimo, bet nuo bausmės atleido.

Prokuratūra tokį pirmos instancijos teismo nuosprendį apskundė, tačiau skundą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas prokurorų skundą penktadienį atmetė.

Lazdijų rajono politikų korupcijos byla buvo pradėta 2011 metų balandžio paskutinėmis dienomis, kai į Lazdijų rajono savivaldybės administracijos pastatą ir bendrovės „Lazdijų šiluma“ administracines patalpas atvykę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai darbo vietoje sulaikė ir į apklausas išsivežė V.Pilvinį, G.Salatką, V.Šerėną ir „Lazdijų šiluma“ bendrovės direktoriaus pavaduotoją, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narę Mariją Bakšienę.

Pareigūnai teigė surinkę pakankamai įrodymų, kad Lazdijų rajono savivaldybės meras A.Margelis, piktnaudžiaudamas savo padėtimi, siekdamas jam palankaus balsavimo būsimuose mero rinkimuose, 2011 metų pavasarį, po įvykusių savivaldos rinkimų, nurodė V.Pilviniui ir G.Salatkai įsteigti naują direktoriaus pavaduotojos etatą „Lazdijų šilumos” įmonėje ir į jį be konkurso priimti Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės mandatą gavusią Darbo partijos Lazdijų skyriaus pirmininkę M.Bakšienę.

V.Pilvinis, kaip šios įmonės valdybos pirmininkas, norėdamas įsiteikti merui A.Margeliui, nurodė „Lazdijų šilumos” direktoriui V.Šerėnui parengti raštą valdybai dėl tokio etato reikalingumo, suklastojo valdybos posėdžio protokolą ir savivaldybės administracijos direktoriui G.Salatkai atsiuntė prašymą dėl minėto etato įvedimo pagrįstumo. Pastarasis etatą įsteigti leido ir šiose pareigose V.Šerėnas priėmė dirbti M. Bakšienę.

V.Pilvinis ir P.Selilionis dar buvo kaltinami ir reikalavę kyšio bei jį priėmę iš vienos Kauno leidybos bendrovės atstovo Zenono Kamarūno.

Pernai lapkritį Marijampolės apylinkės teismo priimtame nuosprendyje dėl buvusio Lazdijų rajono savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjo P.Selilionio, kuris prisipažino gavęs kyšius ir jais pasinaudojęs, teismas konstatavo, jog kaltinamasis atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės, byla jo atžvilgiu nutraukiama, o jis pats perduodamas vieneriems metams žmonos priežiūrai pagal laidavimą.

V.Pilvinis išteisintas pagal visus jam inkriminuotus kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba, įgaliojimų viršijimo, dokumento suklastojimo ir kyšininkavimo, nes teismas nustatė, jog nebuvo padaryta su nusikaltimais susijusios veikos požymių.

V.Šerėnas, A.Margelis ir G.Salatka išteisinti pagal visus jiems inkriminuotus kaltinimus, nes jų veiksmuose nepadaryta nusikalstama veika.

Penktadienį šis nuosprendis paliktas galioti, atmetus Kauno apygardos prokuratūros paduotą apeliacinį skundą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius