-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 06

Lietuva prašo leidimo atnaujinti kiaulių eksportą į ES

Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Briuselyje prašys leisti atnaujinti kiaulių eksportą į Europos Sąjungą (ES), kuris buvo sustabdytas birželį, prasidėjus kiaulių maro protrūkiui, antradienį rašo „Verslo žinios“.
Kiaulės
Europos Sąjunga / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Liga likviduota, tyrimai rodo, kad naujų židinių nėra ir galime prašyti naikinti eksporto ribojimus“, – dėsto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Pagal galiojančią tvarką, eksportas į ES turėtų būti leidžiamas nuo spalio 31 dienos, tačiau jei ES valdininkai pritars mūsų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos prašymui ir nuspręs, kad maro plitimo grėsmės nebėra, lietuviškos kiaulienos pardavimai Europoje gali būti atnaujinti nuo rugsėjo vidurio.

„Mums ES ir taip taikė per griežtas priemones. Patys kreipėmės į Europos Komisiją, kad ribojimai būtų panaikinti greičiau. Kuo greičiau panaikins eksporto draudimą, tuo geriau“, – su viltimi kalba Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

Asociacija skaičiuoja, kad dabar augintojai kiekvieną dieną patiria nuostolių, nes prasidėjus marui krito vidutinės supirkimo kainos – Lietuvoje jos iki 0,7 lito už kilogramą žemesnės nei ES vidurkis.

Verslininkas viliasi, kad leidus kiaules ir mėsą parduoti kompleksų produkciją bus galima siūlyti latviams ir lenkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius