Kiauliena Visos temos

Kiauliena Kaspars Krafts/BFL nuotr./Tyrimas parodė, kad Lietuvoje išaugintų gyvulių mėsa šviežesnė ir vertingesnė nei atvežtinė.

Kiauliena – kiaulės (Sus domestica) mėsa. Kiauliena yra viena iš labiausiai naudojamų mėsos rūšių pasaulyje, o prijaukintų kiaulių egzistavimo įrodymai siekia 5000 m. pr. m. e. Kiauliena valgoma įvairiai paruošta: virta, kepta, rūkyta, sūdyta. Iš kiaulienos gaminamos dešros, karbonadai bei daug kitų mėsiškų maisto patiekalų. Islamo ir judaizmo religijos kiaulieną valgyti draudžia.

Eksperto patarimai, kaip atskirti šviežią mėsą nuo pastovėjusios ir kaip ją laikyti namuose
Reklama

Eksperto patarimai, kaip atskirti šviežią mėsą nuo pastovėjusios ir kaip ją laikyti namuose

Aromatinga kiaulienos nugarinė su prieskonių plutele. Gardi ir šilta, ir atvėsus

Aromatinga kiaulienos nugarinė su prieskonių plutele. Gardi ir šilta, ir atvėsus

Gardžiau nebūna: įdarytas vyniotinis, sultingas kumpis ar minkštučiai šonkauliai – panaudokite visas kiaulienos dalis
Reklama

Gardžiau nebūna: įdarytas vyniotinis, sultingas kumpis ar minkštučiai šonkauliai – panaudokite visas kiaulienos dalis

Itališki Aurimo linkėjimai šventiniam stalui – šoninės vyniotinis

Itališki Aurimo linkėjimai šventiniam stalui – šoninės vyniotinis

Ekspertai negaili pagyrų kiaulienai: gausu maistinių medžiagų, tačiau labai svarbu šviežumas
Reklama

Ekspertai negaili pagyrų kiaulienai: gausu maistinių medžiagų, tačiau labai svarbu šviežumas

Konkursas „Gardžiausias kiaulienos patiekalas Velykų stalui“
Reklama

Konkursas „Gardžiausias kiaulienos patiekalas Velykų stalui“

Nuostabūs kiaulienos kotletukai: gaivesni ir lengvesni, nes papildyti daržovėm

Nuostabūs kiaulienos kotletukai: gaivesni ir lengvesni, nes papildyti daržovėm

Karališkas šoninės vyniotinis iš „Aurimėlio virtuvės“ nepadarys gėdos jokia proga

Karališkas šoninės vyniotinis iš „Aurimėlio virtuvės“ nepadarys gėdos jokia proga

Parašykite atsiliepimą apie 15min