-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Lietuviško kino vakarai nestokojo žiūrovų

Penkias savaites vykęs retrospektyvinis festivalis „5 susitikimai su lietuvišku kinu“ praeitą ketvirtadienį atsisveikino su lietuviško kino mylėtojais.
Lietuviško kino vakarai sutraukė gausybę žiūrovų.
Lietuviško kino vakarai sutraukė gausybę žiūrovų. / „Kultūros rakto“ nuotr.

Beveik 500 šimtus žiūrovų per 5 filmų seansus sutraukęs festivalis – tikras įrodymas, kad klaipėdiečiams lietuviškas kinas rūpi.

Festivalio metu buvo parodyti 6 lietuvių klasikos ir šių dienų filmai: A. Grikevičiaus „Jo žmonos išpažintis“, R. Banionio „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“, A. Puipos „Vilko dantų karoliai“, J. Lapinskaitės dokumentinis filmas „Traukinys stovi penkias minutes“ ir trumpo metro filmai – J.Samulionytės „Shanxai Banzai (Vilniaus Šanchajus)“ bei L. Lužytės „Jau puiku, tik dar šiek tiek...“. Džiaugiamės, kad į uostamiestį pavyko prisikviesti įžymių kino žmonių: Stasį Baltakį, Raimundą Banionį, Algimantą Puipą, Janiną Lapinskaitę, kurie ne tik pristatė filmus, bet, taip pat papasakojo apie kino filmų gamybos subtilybes bei pristatė kultūrinį kontekstą.

Stebina tai, kad festivalio auditorija, beveik 100 procentų, vien jauni žmonės, didele dalimi – moksleiviai. Taip pat smagu, kad žiūrovai per pokalbius su svečiais aktyviai klausė ne tik paviršutiniškų klausimų, pavyzdžiui, kodėl filmas pavadintas vienaip ar kitaip, bet domėjosi,  kaip režisieriai dirbo su aktoriais, su kokiais iššūkiais susidurdavo filmavimų metu. Festivalio svečiai mielai dalinosi mintimis, lygindami lietuviško kino situaciją dabar ir prieš kelis dešimtmečius, pasakojo apie savo kūrybinius kelius, sėkmes ir nesėkmes, dalinosi linksmais prisiminimais apie filmavimus.

„Po pirmojo tikrai rimo „Kultūros rakto“ suorganizuoto renginio tikriausiai belieka klausimas: „ar įgyvendinome savo lūkesčius“ ir „o kas bus toliau“? Lūkesčiai buvo viršyti daug kartų! Vien tai, kad per kai kuriuos seansus tiesiog fiziškai nepavykdavo visiems žiūrovams parūpinti sėdimų vietų, rodo, kad festivalis pasisekė. Žinoma, nors ir neišvengėme smulkių trukdžių, o be jų galbūt ir neįmanoma, tikimės, kad „užkabinome“ ir „uždegėme“ klaipėdiečius lietuvišku kinu. O toliau bus, kaip būna filmuose: „laukite tęsinio...“, - teigė organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius