Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 14

Lietuvos gėjų lyga pristato reklaminius „Baltic Pride Vilnius 2013“ klipus

Artėjant planuojamų „Baltic Pride Vilnius 2013“ renginių savaitei Lietuvos gėjų lyga (LGL) visuomenei pristato ką tik nufilmuotus reklaminius vaizdo klipus. Organizatoriai tikisi, kad vaizdinė reklama žmones ne tik nuotaikingai pakvies į renginį, bet ir paskatins pradėti dialogą apie tolerancijos ir įvairovės idėjų svarbą Lietuvos visuomenėje.
„Baltic Pride“ eitynių reklamos filmavime
„Baltic Pride“ eitynių reklamos filmavimas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

„Baltic Pride Vilnius 2013“ reklaminių video klipų gamybą rėmė Prancūzijos ambasada Lietuvoje ir Prancūzų kultūros institutas. Klipų filmavimo darbus atliko prancūzų kilmės režisierius Francois Message'as. Jo teigimu, šiais klipais siekiama pabrėžti LGBT bendruomenės socialinio matomumo svarbą pilietinių bei politinių žmogaus teisių kontekste. 

Pirmasis klipas yra skirtas tik „Baltic Pride“ eitynėms „Už lygybę“, kurios įvyks šių metų liepos 27 dieną. Klipe nusifilmavo 13 LGBT bendruomenės narių. Jie pasidalino mintimis, kodėl jiems reikalingos eitynės. 

VIDEO: Baltic Pride 2013 promotional video

Antrasis klipas skirtas aptarti platesnių tolerancijos ir įvairovės idėjų svarbą Lietuvos visuomenėje. Klipe vaizduojamos 5 socialinės grupės ( neįgalieji, vyresnio amžiaus žmonės, imigrantai, subkultūrų atstovai bei tos pačios lyties poros), pažymint, jog šie žmonės yra šalia mūsų kiekvieną dieną. Pagrindinė vaizdo klipo žinutė: „Įvairovė yra visuomenės turtas, o ne jos trūkumas!”

VIDEO: Video promoting diversity in Lithuania

Šiuos reklaminius vaizdo klipus LGL planuoja ištransliuoti ir Lietuvos nacionalinės televizijos eteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius