-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 14

Eitynėms „Už lygybę“ besiruošianti Lietuvos gėjų lyga surengė reklaminių klipų filmavimą Vilniaus savivaldybės panosėje

Nors Vilniaus savivaldybė kol kas nesutinka, kad eitynės „Už lygybę“ vyktų pagrindinėje Vilniaus gatvėje – Gedimino prospekte, seksualinių mažumų atstovai savo nuomonės nekeičia ir tikisi per nacionalinę televiziją transliuoti šį renginį pristatantį klipą. O jis filmuojamas pačioje Vilniaus savivaldybės panosėje – Europos aikštėje.
„Baltic Pride“ eitynių reklamos filmavime
„Baltic Pride“ eitynių reklamos filmavime / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Klipo filmavimą koordinuojanti Lietuvos gėjų lyga (LGL) su Vilniaus savivaldybe kovoja teisme ir tvirtina pasiekusi pirmąją pergalę – teismas nusprendė, kad savivaldybė privalės iš naujo svarstyti dėl vietos eitynėms suderinimo. Primename, kad eitynių organizatoriai liepos pabaigoje norėjo žygiuoti Gedimino prospektu, tačiau Vilniaus savivaldybė nesutiko: esą baiminantys galimų neramumų buvo leista eiseną rengti Upės gatvėje.

Tačiau kol kas galutinis taškas nėra padėtas – abi pusės susitiko teisme ir pastarasis nusprendė, kad Vilniaus savivaldybė turėtų dar kartą peržiūrėti savo sprendimą. Vilniaus savivaldybė kol kas nėra paskelbusi, ar šį sprendimą skųs aukštesnės instancijos teismui.

Kol teismų maratonas tęsiasi, LGL nusprendė nufilmuoti reklaminius „Baltic Pride“ klipus. Kvietime į šį, kaip teigiama, precedento neturintį projektą teigiama, kad juo siekiama „drąsiai ir svariai ištarti: „Mes esame ir tuo didžiuojamės!“

LGL pirmininkas Vladimiras Simonko sakė, kad Europoje apie LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transeksualūs žmonės – aut. past.) kalbanti socialinė reklama yra įprastas dalykas, tik Lietuvoje tai kol kas nauja. Tačiau tikimasi, kad nufilmuotą vaizdo klipą transliuos nacionalinė televizija.

„Ši vieta yra simbolinė, juk tai Europos aikštė, – sakė V.Simonko, pabrėždamas, kad tai ne vienintelė vieta, kur Vilniuje vyksta filmavimai. – Tai, kad filmuojama Vilniuje, Europos aikštėje, yra signalas ir sostinės merui, kad šie žmonės egzistuoja ir jo mieste.“

Prieš kamerą atsistojusi moteris sakė, kad jai nepatinka, kai savo kolegoms negali pristatyti savo antrosios pusės. „Esu lesbietė. Remiu „Baltic Pride“, nes noriu gyventi atvirai“, – taip skambėjo visas jos tekstas.

Tvirtinama, kad reklaminiuose klipuose sutiko nusifilmuoti 15 seksualinių mažumų atstovų ir juos remiančių draugų, kurie ketina įvardinti juos labiausiai žeminančius stereotipus, atvirai pasakyti priklausantys ar remiantys seksualinių mažumų bendruomenę ir pagrįsti, kodėl reikalingos „Baltic Pride“ eitynės.

Klipus filmuoja tarptautinė filmavimo grupė su režisieriumi Francois Message priešakyje, koordinuoja LGL, o remia Prancūzijos ambasada ir Prancūzų institutas Lietuvoje.

Taip pat žadama nufilmuoti ir antrąjį klipą, skirtą tolerancijos ir įvairovės idėjų sklaidai Lietuvos visuomenėje. Šiame klipe bus vaizduojami vyresni žmonės, Lietuvoje gyvenantys imigrantai, žmonės su negalia, tos pačios lyties poros ir subkultūrų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius