-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Lietuvos kariuomenės dalinius tikrins Baltarusijos ginkluotės inspektoriai

Birželio 1-4 dienomis Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspekcijos grupė lankysis Lietuvos kariuomenės daliniuose, kur atliks numatyto rajono inspekciją pagal 1999 m. Vienos dokumentą.
Žvalgų pratybos
Žvalgų pratybos / KAM nuotr.

Penki Baltarusijos kariniai ekspertai tikrins Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) štabą, KOP Aviacijos bazę, Motorizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“ ir Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką.

Remiantis Vienos dokumentu, kiekviena Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų.

Šiais metais tai bus pirmasis Baltarusių vizitas Lietuvoje. Balandžio mėnesi Minske vyko dvišalio bendradarbiavimo aptarimo susitikimas, kuriame buvo pasirašytas susitarimas dėl pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių. Taip pat balandį Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės inspektoriai  lankėsi Baltarusijos KOP 61-ojoje aviacijos bazėje Baranovičiuose ir 11-ojoje mechanizuotoje brigadoje Slonime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius