Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 22

Lietuvos miestai atsisako dalies gatvių apšvietimo

Artėjantis ruduo ir žiema Lietuvoje tikriausiai bus tamsiausi nuo XXI amžiaus pradžios – jau dabar savivaldybės dėl lėšų stygiaus išjungia dalį apšvietimo žibintų, o pabrangus elektrai nešvies dar daugiau jų.
Tamsi gatvė
Tamsi gatvė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Švietimas

Elektros tiekėjams kai kurios savivaldybės jau yra skolingos milijonus litų. Ši suma nuolat didėja, mat rudenį energijos tradiciškai sunaudojama kur kas daugiau nei vasarą, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Vilniaus miesto savivaldybė Rytų skirstomiesiems tinklams (RST) skolinga 1,4 mln. litų. Kauno miesto savivaldybė tokios pat sumos negrąžina bendrovei VST.

Vilniuje jau imta taupyti: magistralinėse gatvėse nuo balandžio nešviečia kas trečias žibintas. Taip sostinės valdžia ketina išleisti bent milijonu litų per metus mažiau. Iš viso apšviesti Vilnių šiemet turėtų kainuoti apie 6 mln. litų.

„Bendra savivaldybių padėtis nėra pernelyg problemiška, daugelis vėluoja, tačiau atsiskaito reguliariai. Išimtis – Vilnius. Kone pusantro milijono litų skola velkasi dar nuo gegužės mėnesio. Tačiau savivaldybė į tai reaguoja abejingai. Jeigu padėtis nesikeis, į teismą tikrai kreipsimės", – sakė RST Skolų valdymo skyriaus vadovas Marius Baranauskas.

Be sostinės, su RST nėra atsiskaičiusi ir Švenčionių rajono savivaldybė. Tuo tarpu Vakarų Lietuvoje elektros energiją tiekianti VST teigia, kad dėl daugelio savivaldybių, išskyrus Kauną, problemų nekyla. Be to, Kaune, skirtingai nei sostinėje, šviečiančių žibintų niekas nesirengia retinti.

„Padėtis sudėtinga, tačiau saugumas svarbiau", – dėstė Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius