Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 01

Lietuvos paviljone apsilankė Europos komisaras A. Šemeta (nuotraukos)

Šią savaitę Kinijoje viešintis Europos komisaras Algirdas Šemeta šiandien apsilankė Šanchajuje vykstančioje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“. Beveik valandą skyręs apsilankymui Lietuvos paviljone, ponas A. Šemeta teigė esantis patenkintas puikiu mūsų šalies prisistatymu pasaulinėje parodoje.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / Organizatorių nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad apžiūrėjęs Lietuvos paviljoną, svečias teigė esąs sužavėtas jo koncepcija bei atrastu balansu, pateikiant informaciją tiek apie šalį, tiek apie jai svarbius istorinius įvykius, tradicijas ir kultūrą.

Už mokesčius, muitų sąjungą ir auditą atsakingas Europos Komisijos narys pripažino, kad dalyvavimas tokiose pasaulinėse parodose mūsų šaliai yra naudingas, tačiau apgailestavo, kad šį kartą Lietuva prisistatymui turėjo labai ribotas finansines galimybes.

Lietuva šių metų „Expo“ parodoje nusprendė save pristatyti kaip šalį, kurią galima apžvelgti iš baliono skrydžio. Europos komisaras prisipažino tik apsilankęs mūsų paviljone pirmą kartą sužinojęs, kad mūsų šalis turi daugiausia oro balionų, tenkančių tūkstančiui gyventojų.

Kinijoje viešintis Komisijos narys A. Šemeta domėjosi, ko dažniausiai gidų klausia į mūsų paviljoną užsukantys lankytojai, ar kinai ragauja lietuviškų cepelinų, ar domisi gintaru. Lietuvos paviljono svečiui suteikta garbė atidaryti krepšinio turnyrą, kurį mūsų šalies paviljonas rengs iki rugsėjo pabaigos.

Svečių knygoje Europos komisaras paliko įrašą: „Nuostabu pamatyti Lietuvos dalelę čia, Kinijoje. Esu sužavėtas darbuotojų svetingumo. Linkiu kuo geriausios kloties ir daug daug svečių“.

Be Lietuvos paviljono ,komisaras taip pat aplankė Kinijos ir Saudo Arabijos paviljonus.

Europos Komisijos narys šią savaitę jau lankėsi Honkonge ir Makao, kur su aukšto rango Kinijos pareigūnais aptarė, kaip būtų galima sustiprinti Europos Sąjungos ir šių dviejų regionų bendradarbiavimą mokesčių ir muitų srityje. Šanchajuje A. Šemeta sprendė kiniškų cigarečių kontrabandos problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius