Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 11

Lietuvos prezidentė – tarp populiariausių Europos politikų

Įtakingas Prancūzijos politikos, verslo ir finansų dienraštis „La Tribune“ Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę įrašė į populiariausių ES politikų dešimtuką.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šeštoje vietoje iš 27 atsidūrusi prezidentė Dalia Grybauskaitė aplenkė Prancūzijos vadovą Nicolas Sarkozy (9-a vieta), Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Gordoną Browną (21 vieta), Italijos ministrą pirmininką Silvio Berlusconi (27-a vieta), taip pat Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos ir daugelio kitų šalių lyderius, teigiama pranešime spaudai.

Estijos ir Latvijos premjerai yra 16-oje ir 20-oje vietose.

„La Tribune“ įvertino Europos Sąjungos politikoje aktyviausius lyderius. Iš prezidentų dienraštis įvardino tik du – Lietuvos ir Prancūzijos, visi kiti premjerai. Metų europiečiu tapo šiuo metu Europos Sąjungai pirmininkaujančios Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Reinfeldtas. Po jo – Liuksemburgo premjeras Jeanas Clode'as Junckeris, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, taip pat Danijos ir Suomijos premjerai.

Vertinimo komisiją sudarė Briuselyje dirbantys ES šalių politikos apžvalgininkai. Jie aukščiausius šalių politikus įvertino pagal septynis kriterijus, tokius, kaip lyderystės tvirtumas, komandinė dvasia, požiūris į klimato kaitą, šalies finansų valdymas, ES vidaus rinkos taisyklių gerbimas, požiūris į Lisabonos sutartį ir bendras proeuropietiškumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius