-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 02

Listerijos bakteriją Rusijos tikrintojai aptiko „Judex“ koldūnuose su vištiena

Rusijos veterinarijos ir sanitarijos tarnybos „Rosselkhoznadzor“ puslapyje pateikiama informacija apie „Judex“ koldūnų patikrinimo rezultatus rodo, kad listerijos bakterija buvo rasta dviejuose koldūnų mėginiuose.
Koldūnai
Koldūnai / Bernd Hutschenreuther nuotr.

Šios institucijos nurodymas sustiprinti „Judex“ gaminių kontrolę buvo pasirašytas praėjusių metų spalio 2 dieną. Puslapyje skelbiama, kad abu kartus bakterija rasta šaldytuose koldūnuose su vištiena.

Tinklalapyje rekomenduojama imant mėginius ir sprendžiant dėl tolesnio nurodyto gamintojo produkcijos naudojimo vadovautis Eurazijos ekonominės komisijos sprendimais.

Eksportą į Rusiją turėjo nutraukti

Seimo narys Petras Gražulis antradienį atsisakė duoti parodymus kaip specialusis liudytojas.

P.Gražulis antradienį sakė, jog teisėsauga jį įtaria Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų papirkimu, su parlamentaru siejamoje įmonėje galimai aptikus listerijos bakteriją ir bandant dėl to išvengti nuobaudų.

Tačiau P.Gražulis kiek anksčiau pripažino padėjęs įmonei aiškintis padėtį su tarnybos vadovu Jonu Miliumi, kuriam pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.

Susidariusi situacija dėl gamtoje dažnai sutinkamos bakterijos, kuri gali būti ir nežalinga, ir mirtinai pavojinga žmogaus sveikatai, galiausiai baigėsi tuo, jog bendrovė turėjo nutraukti eksportą į Rusiją.

„Dėl „Judex“ praeitais metais buvo gauta informacija iš Rusijos Federacijos, ten buvo šaldytas pusgaminis ir jame buvo nustatyta listeria monocitogenes bakterija“, – BNS sakė VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus patarėja Rūta Bubulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius