Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 02

„Meškiukas gavo malkų“: A.Valinskas – atvirai apie skaudžią akistatą su dresuotojais ir Kauno zoologijos sodą

Lapkritį po kiek daugiau nei dvejus metus trukusios renovacijos lankytojams atvertas Kauno Zoologijos sodas. Valdžia tikina, kad jis pasitarnaus edukacijai ir gyvūnų rūšių išsaugojimui. Kritikų tai neįtikina – jie sako, kad zoologijos sodai yra ne kas kita kaip gyvūnų kalėjimai ir siunčia žalingą žinią kad žmonės turi teisę išnaudoti gamtą įgeidžiams tenkinti. Šia tema pasisakė ir žinomas laidų vedėjas Arūnas Valinskas.

Kauno zoologijos sodas nurodo, kad per rekonstrukciją pagerintos gyvūnų laikymo sąlygos, pastatyti septyni nauji pastatai, senuose atliktas remontas, atnaujinti gyvūnų voljerai.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad jis prisidės prie edukacijos ir gyvūnų rūšių išsaugojimo.

Visuomenininkai tokias kalbas mala į šipulius – jie sako, kad tokie zoologijos sodai turi visai išnykti, nes nelaisvė slopina natūralius laukinių gyvūnų instinktus, gyvūnai nuolat patiria stresą.

Į šią diskusiją įsitraukė ir pramogų verslo senbuvis A.Valinskas. Jis atvirame pokalbyje papasakojo apie besikeičiantį požiūrį į cirkus ir zoologijos sodus, savo žmonos garsinamus filmus apie gamtą ir savo patirtį su dresuojamais gyvūnais, kai televizijoje stojo į akistatą su meška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius