Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 30

Miestą užvaldys jubiliejinis „Kaunas Jazz 2010“

Koncertu Kauno rotušėje, varpų skambesiu Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir vaikų piešinių akcija Vienybės aikštėje šiandien prasidės džiazo fiesta „Kaunas Jazz 2010“
Vaikų piešinių akcija
Vaikų piešinių akcija / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

20-ąjį pavasarį vykstantis festivalis šiemet į koncertus ir kitus renginius kvies balandžio 30 – gegužės 3 dienomis. Tris dienas džiazas valdys Kauną, o paskutinį koncertą, kaip įprasta, bus galima išgirsti Vilniaus kongresų rūmuose.

Dabar, kai festivaliui jau 20 metų, viskas kitaip: daugiau atsakomybės prieš klausytojus, gerbėjus, kurie į kiekvieną festivalį atvyksta, muzikantus, kurie tampa mūsų festivalio ambasadoriais užsienyje. Sakė J.Jučas

Dar prieš savaitę baiminęsi dėl muzikantų atvykimo į festivalį, šiuo metu organizatoriai ramūs: kadangi Islandijos ar kitų šalių ugnikalniai nebežada piktų pokštų, neprireiks keisti suplanuotų maršrutų ir grupės bei atlikėjai Kauną pasieks taip, kaip ir sutarta, ir laiku. Pirmasis į Kauną šiąnakt atvyko pernai metų festivalyje publiką pavergęs ir išsivežęs žiūrovų simpatijų prizą brazilas Chico Chagas, šiuo metu gyvenantis Didžiojoje Britanijoje. Išgirsti jį žiūrovai galės jau šįvakar naktiniame klube „Combo“.

Ir senos, ir naujos vietos

Šiemet „Kaunas Jazz“ koncertai vyks VDU Koncertų salėje, Vienybės aikštėje, Kauno sinagogoje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje, jau minėtame „Combo“ bei festivaliui naujoje vietoje – Kauno valstybinėje filharmonijoje. Rytoj joje vyks Frederico Chopino 200-osioms gimimo metinėms skirtas koncertas, kuriame pasirodys jaunas lietuvių pianistas Mykolas Bazaras ir 2001-aisiais „Kaunas Jazz“ jau viešėję muzikantai iš Lenkijos – Andrzejaus Jagodzinskio trio.

„Šių metų festivalio šūkis – „Seni draugai susitinka“ nėra atsitiktinis. Festivalyje bus nemažai muzikantų ir grupių, jau anksčiau matytų „Kaunas Jazz“ scenoje. Vienas tokių – genialusis muzikantas Courtney Pine'as, taip pat Petras Vyšniauskas, dalyvaujantis nuo pirmojo festivalio, Chico Chagas, pernai tapęs publikos numylėtiniu. Tačiau turėsime ir naujienų. Pavyzdžiui, 14-metis atlikėjas iš Izraelio Gadi Lehavi. Iki šiol tokių jaunų atlikėjų virtuozų festivalyje nebuvo“, – sakė „Kaunas Jazz“ organizatorė Indrė Jučaitė.

Prisimins festivalio istoriją

Jubiliejiniame festivalyje bus ir staigmenų. Viena jų – festivalio filmų peržiūra. „Kaunas Jazz“ krikštatėvis Jonas Jučas pasakojo, kad tik peržiūrėdamas archyvinius kadrus suprato, kokį ilgą kelią nuėjo jo sumanytas festivalis. „Prieš šių metų festivalį žiūrėjau amžiną atilsį Gintaro Gudonio filmuotus pirmojo festivalio vaizdo įrašus. Tuomet, pasibaigus paskutiniam koncertui, aš svarsčiau apie festivalio ateitį: bus ar ne antrasis festivalis, galbūt jis bus rengiamas kas dvejus metus. Tada tai buvo atviras klausimas. Dabar, kai festivaliui jau 20 metų, viskas kitaip: daugiau atsakomybės prieš klausytojus, gerbėjus, kurie į kiekvieną festivalį atvyksta, muzikantus, kurie tampa mūsų festivalio ambasadoriais užsienyje. Norim nenorim, galim negalim, pavyks ar ne – šie klausimai nuėję į antrą planą“, – prisipažino J.Jučas, kvietęs, kaip ir kasmet, pasinerti į „Kaunas Jazz“ festivalio renginius. Visus juos galima rasti festivalio interneto svetainėje www.kaunasjazz.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius