-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 25 /19:52

Miltų skandalų išgarsintos Rinkos reguliavimo agentūros vadovė A.Miliuvienė traukiasi iš pareigų

Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė traukiasi iš pareigų. Valdininkė traukiasi po 15min publikacijų, kad agentūros rengiamuose konkursuose maisto produktai perkami daug didesnėmis kainomis.
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje
Žemės ūkio ministerijos pastatas Vilniuje / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija, kuriai yra pavaldi agentūra, A.Miliuvienę atsistatydinti paragino ministrė Virginija Baltraitienė.

15min paskelbė kelias publikacijas apie tai, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros rengiamuose konkursuose maisto produktai, skirti nepasiturintiesiems, perkamai šokiruojančiai aukštomis kainomis. Šios publikacijos sukėlė skandalą: Žemės ūkio ministerija kreipėsi į prokuratūrą prašydama pradėti tyrimą, o premjeras Algirdas Butkevičius pareikalavo, kad viskas būtų ištirta.

„Vienas pagrindinių mano reikalavimų Rinkos reguliavimo agentūros vadovui buvo konstruktyvus darbas, prašiau skirti ypatingą dėmesį maisto pirkimui sunkiai besiverčiantiems žmonėms, tačiau esama situacija manęs netenkina, todėl pasiūliau jai atsistatydinti“, – cituojama žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Kaip teigia ministerija, dar 2015 metų rudenį ministerija išsakė savo nuogąstavimus dėl aukštos maisto produktų, skirtų nepasiturintiesiems, kainos. 

„Iš susiklosčiusios situacijos matyti, kad nebuvo imtasi visų priemonių, kad pirkimas vyktų sklandžiai, o sunkiai besiverčiančių žmonių poreikiai – patenkinti“, – rašoma pranešime. 

Pirmadienį ministerija išplatino pareiškimą, kuriame teigė, kad dėl šio įvykio Europos socialinio fondo agentūra atliks tyrimą.

Kaip informavo Europos socialinio fondo agentūra, įtariamas pažeidimas yra užregistruotas ir artimiausiu metu bus pradėtas vykdyti įtariamo pažeidimo tyrimas. 

2014–2020 m. laikotarpiu Fondo projektams įgyvendinti yra skirta 90,8 mln. eurų, iš jų 77,6 mln. eurų yra ES lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius